FILM DOCUMENTAR IN PREMIERA

Pe 26 septembrie la Centrul Educational Pro Didactica a fost demonstrat in premiera, pentru mass-media  si organizatiile neguvernamentale din republica, filmul documentar de lung metraj „Гагаузский угол. Народ и автономия”- o activitate organizata in comun de catre centru si Centrul de Dezvoltare a Televiziunii Independente.

Publicului i s-a oferit pentru prima data posibilitatea sa cunoasca mai indeaproape, prin intermediul unui film, istoria, cultura, traditiile, modul de percepere a lumii si partcularitatile specifice ale gagauzilor.

Filmul a fost creat in cadrul proiectului international „Ethnoforum”, pe care Comitetul Consultativ al Conventiei Cadru pentru minoritatile nationale al Consiluilui Europei l-a apreciat drept un model reusit in crearea unui spatiu informational pentru dialogul unor persoane cu opinii diferite.

La crearea primului film de lung metraj despre gagauzi – autorul scenariului si regizorul filmului Serghei Tcaci – si-a adus contributia Centrul de Dezvoltare a Televiziunii Independente cu sprijinul financiar al Ministerului de Externe al Norvegiei si cu participarea «P&P STUDIO».