DEZVOLTAREA PROFESIONALA A MANAGERILOR DE GRADINITE

Pe data de 14 mai 2007, la Centrul Educational PRO DIDACTICA, a demarat implementarea  programului de dezvoltarea profesionala, destinat managerilor de gradinite, potentiali formatori locali din cadrul proiectului „Educatie pentru Toti – Initiative de Actiune Rapida”, componenta Dezvoltare profesionala a managerilor din gradinite.
In perioada 14-18 mai s-au prezentat la training 43 manageri din 13 raioane ale republicii; in a II-a perioada, pe 21-25 mai, vor mai beneficia de acest program complex de formare inca 62 manageri de acelasi profil din 2 municipii si 20 raioane.

DEZVOLTAREA PROFESIONALA A MANAGERILOR DIN GRADINITE,
in cadrul proiectului „Educatie pentru Toti – Initiative  de Actiune Rapida”,
coordonat de Ministerul Educatiei si Tineretului

Pe data de 14 mai 2007, la Centrul Educational PRO DIDACTICA, a demarat implementarea  programului de dezvoltarea profesionala, destinat managerilor de gradinite, potentiali formatori locali din cadrul proiectului  „Educatie pentru Toti – Initiative  de Actiune Rapida”, componenta Dezvoltare profesionala a managerilor din gradinite. 
In perioada 14-18 mai s-au prezentat la training 43 manageri din 13 raioane ale republicii; in a II-a perioada,   pe 21-25 mai,  vor mai beneficia de acest program complex de formare inca 62 manageri de acelasi profil din 2 municipii si 20 raioane.
La sesiunea de deschidere au participat reprezentanti ai  Ministerului Educatiei si Tineretului: dna Viorelia Moldovan-Batrinac, Viceministru; dl Igor Fetiniuc, Manager Proiect; dl Iuri Virlan, Coordonator Relatii cu Publicul, care au prezentat informatii generale si utile despre Proiectul „Educatie pentru Toti – Initiative de Actiune Rapida”.  De asemenea, s-au oferit si unele instructiuni introductive de ordin teoretic si practic: dnaValentina Chicu, lector USM,  alocutiunea „Managementul implementarii curriculumului educatiei copiilor de virsta timpurie si prescolara” si dna Valentina Lungu, director scoala-gradinita nr. 152 Chisinau – studiul de caz complex din activitatea institutiei date.
Printre  subiectele studiate pe parcursul realizarii acestui program se numara:  managementul implementarii curriculumului; psihopedagogia formarii adultilor; principiile dezvoltarii institutiilor educationale si ale managerilor; functiile si calitatile managerului eficient; cultura organizationala a gradinitei; formarea parteneriatelor cu comunitatea; implicarea si responsabilizarea pentru rezolvarea in comun a problemelor comunitatii; managementul proiectelor; elaborarea planului de dezvoltare a gradinitei etc.
Programul de formare va fi realizat de o echipa de formatori experimentati: Beznitchi Lidia, Rotaru Viorica, Sclifos Lia, Guzgan Valentin, Lisenco Olga, Lisenco Sergiu, Salaru Gheorghe, Sinchetru Victor, Cretu Nicolae, Cazac Edgar.

Coordonator proiect:
Rima Bezede

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA