CURSURI DE FORMARE-EDUCAŢIE PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ

Centrul Educaţional PRO DIDACTICA anunţă completarea grupului de cursanţi pentru programul de instruire Educaţie pentru integrarea europeană,  în perioada aprilie – mai 2015. Invităm profesorii preuniversitari să participe la activităţile de formare vizavi de multiplele aspecte ale integrării europene, să-şi dezvolte convingeri şi interese faţă de această tendinţă a ţării noastre, pentru a-i putea  motiva pozitiv pe elevi şi a le crea situaţii de exploarare şi de învăţare semnificativă.

Ca rezultat al acestei activităţi,  beneficiarii cursului vor putea elabora, proiecta şi implementa programe de educaţie pentru integrarea europeană.
Programul se adresează persoanelor interesate de integrarea europeană, în special cadrelor didactice, care doresc să predea cursul opţional Educaţie pentru integrarea europeană.
Printre subiectele care vor fi abordate se numără:

  • Proiectarea didactică, adaptată la specificul clasei
  • Europa şi evoluţia ideii de unificare europeană
  • Instituţii europene
  • Domenii de interes comun în Uniunea Europeană
  • Uniunea Europeană între extindere şi rezolvarea problemelor actuale. Personalităţi europene etc.

Activitatea va avea loc în perioada 24 aprilie, a doua jumătate a zilei,  25 aprilie, 2 mai 2015 (în incinta Centrului, str. Armenească, 13).
Programul de instruire include  112  ore (2+1 zile de formare, o lună pentru aplicare şi 1 zi pentru activitatea de evaluare şi certificare, care va fi stabilită ulterior). (24 aprilie  orele 15.00 – 18.00, 25 aprilie – de la 9.30-17.00, cu pauză de cafea şi prînz, 2 mai 9.00 – 14.00).
Modul de desfăşurare: prezentări interactive, dezbateri, simulări, aplicaţii, activităţi de lucru în grup etc.
Taxa de participare: 650 lei.
Notă: În cazul în care trainingul va fi solicitat de un grup de 15 persoane, costul trainingului va constitui 600 lei per persoană.
Persoanele interesate se pot înscrie pînă la data de  15 aprilie la numerele de telefon 022541994; 022542556 sau printr-un mesaj pe adresa: lnahaba@prodidactica.md

Lilia Nahaba, coordonator program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *