PROGRAM DE FORMARE PENTRU PROFESORII CARE PREDAU DISCIPLINA OPŢIONALĂ INTEGRARE EUROPEANĂ PENTRU TINE

URM

EL LDC SDC CEPD
 
 
 

În cadrul proiectului internaţional Lecţii europene, se anunţă înscrierea a 15 profesori care predau disciplina opţională Integrare europeană pentru tine, la un program de formare gratis, de 2 zile, în baza curriculumului actiualizat şi a unui set de materiale didactice noi.
Seminarul cu elemente de training este programat pentru vacanţa de Paşte şi va avea loc la Centrul Educaţional PRO DIDACTICA (mun. Chişinău, str. Armenească 13), formatori: Rodica EŞANU şi Eugenia NEGRU.
Pentru concurs, fiecare profesor va prezenta un CV actualizat, o scrisoare de motivare, pe o pagină, în care va descrie raţiunile pentru care i-ar fi util un asemenea program, dar şi experienţa de predare a acestui curs. De asemenea, se va expedia o confirmare din partea direcţiei instituţiei despre predarea acestei discipline în şcoala dată, cu ştampila şi semnătura managerului.
Dosarul se va expedia pe adresa: vpostica@prodidactica.md,  pînă la 21 martie curent.
Instruirea cadrelor didactice se va focaliza pe noile subiecte propuse în curriculumul actualizat anul trecut şi plasat pe site-ul Centrului, care conţin mai multe studii de caz vizînd instituţiile Uniunii Europene; şedinţele şi procedurile de decizie în Parlamentul European; libera circulaţie în Europa; moneda unică europeană – element fundamental de coeziune economică a UE; şcoala şi educaţia în UE; R. Moldova pînă şi după semnarea Acordului de Asociere la UE; pieţe noi de export pentru produsele moldoveneşti; UE şi criza migraţiei arabe.

Viorica GORAŞ-POSTICĂ,
coordonator de proiect