COMUNICAT DE PRESĂ

Adresă corespondenţă: Str. Christian Tell nr.10, Sector 1, Bucureşti
Sediu social: Al. Pelicanului, Nr.21, Constanţa, jud. Constanţa
Tel: 021.539.65.47
Email: info@younginitiative.org   
Website: www.younginitiative.org

S-a lansat primul curs online în format MOOC din România dedicat ONG-urilor
Asociaţia Young Initiative lansează primul curs online în format Massive Open Online Course (MOOC) din România dedicat managementului sustenabil al organizaţiei nonprofit, cu finanţare din partea Granturilor Spaţiului Economic European.


În România activează peste 60.000 de ONG-uri, însă 10% dintre acestea îşi încetează activitatea în fiecare an, inclusiv din cauza educaţiei manageriale incomplete, ce duce deseori la o lipsă de sustenabilitate a sectorului. Astfel, ne propunem să sprijinim în mod gratuit ONG-urile care doresc să înveţe cum să devină cât mai eficiente, propunând o soluţie educaţională modernă şi în acelaşi timp foarte flexibilă, accesibilă din orice locaţie, prin intermediul oricărui terminal conectat la Internet.
Cursurile online în format MOOC au devenit o alternativă la educaţia în format clasic, fiind adoptate atât de către universităţile de top ale lumii, cât şi de ONG-uri şi instituţii private. Milioane de persoane învaţă zi de zi folosind acest tip de cursuri. Astfel, am dorit să extindem acest concept şi în România, în special în sectorul non-profit, care lucrează zi de zi pentru a construi un stat mai puternic, mai civilizat şi mai apropiat de cetăţenii săi.
Cursul „Managementul Sustenabil al Organizaţiei Nonprofit” este structurat pe 6 module, acoperind principalele arii ale managementului unei organizaţii sustenabile.Conţinutul este foarte divers, pornind de la video şi continuând cu materiale practice, exerciţii aplicate pe organizaţiile cursanţilor, instrumente de lucru, interviuri cu experţi în domeniile respective şi multe altele.
Înscrierea la curs este gratuită, organizatorii dorindu-şi să aducă informaţia chiar şi în locurile unde accesul la formare este mai limitat din considerente economice sau geografice. Orice ONG din România va putea accesa cursul, însă acesta nu este strict limitat la managementul superior al organizaţiilor nonprofit, el putând fi foarte util atât studenţilor, cât şi celor care îşi doresc să îşi înfiinţeze un ONG, să evolueze profesional în cadrul unei organizaţii non-profit sau, desigur, să înveţe pur şi simplu mai multe despre managementul ONG-urilor.
Finalizarea cursului oferă fiecărui absolvent o diplomă de participare, însă cei care completează toate exerciţiile practice şi întocmesc un plan strategic al organizaţiei pot primi un certificat mai detaliat, emis de organizaţiile participante la proiect.
Cei care doresc să participe la curs o pot face accesând link-ulwww.udemy.com/management-ong .
Lansarea cursului MOOC face parte din proiectul „Management sustenabil în sectorul nonprofit din România”, organizat de Asociaţia Young Initiative în parteneriat cuAcademia de Studii Economice din Bucureşti şi Federaţia VOLUM, cu un buget total de 60.220 euro asiguraţi cu sprijinul Granturilor Spaţiului Economic European 2009-2014.
Proiectul îşi propune să sprijine ONG-urile româneşti în procesul acestora de profesionalizare managerială şi sustenabilizare, oferind gratuit o serie de instrumente practice: prima bibliotecă ONG din România, spaţiu gratuit şi complet dotat pentru desfăşurarea de evenimente, primul curs online în format inovator MOOC, cursuri şi seminarii pe diverse teme de interes pentru sectorul nonprofit.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conţinutul acestui comunicat de presă nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor comunicatului de presă. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Persoane de contact:
Răzvan-Victor Sassu, Manager Proiect,
razvan.sassu@younginitiative.org, 0040 727 334 743

Eliza Vaş, Asistent Relaţii Publice şi Comunicare,
eliza.vas@younginitiative,org
, 0040 722 343 302

Despre Asociaţia Young Initiative
Asociaţia Young Initiative (AYI) este o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2009, care le oferă copiilor şi tinerilor instrumentele educaţionale necesare pentru a se dezvolta personal şi profesional, astfel încât să contribuie eficient la construirea României de mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *