SUPORT DevRAM: TINERI ÎN PRAG DE A-ȘI LANSA AFACEREA

logo-Devram

În cadrul proiectului UE DevRAM, Partea I. ”Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice” a avut loc atelierul de lucru cu profesorii care predau disciplina “Bazele antreprenoriatului” în instituţiile din învăţământul profesional tehnic cu specific agroalimentar.

Scopul atelierului de lucru a fost de a informa profesorii despre oportunitatea din cadrul proiectului, pe care o pot valorifica elevii acestora din ultimul an de studiu, prin participarea la concursul planurilor de afaceri în domeniul agroalimentar. Întrucât absolvenţii elaborează un plan de afaceri în cadrul disciplinei, ei pot fi ghidaţi de profesori să aleagă antreprenoriatul ca opţiune de carieră şi să dezvolte o afacere, inclusiv în domeniul agriculturii ecologice sau al creşterii culturii de soia. Fiecare instituţie va delega 3-4 absolvenţi care ulterior vor participa la un curs de deifinitivare al planurilor de afaceri şi vor avea oportunitatea să participe la un concurs al planurilor de afaceri. Le mulţumim profesorilor pentru implicare şi feedback în definitivarea Regulamentului concursului.

Proiectul Uniunii Europene ”Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM), Partea I. ”Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria), îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar şi completează componenta Moldovei în cadrul Parteneriatului Strategic organizat la nivel regional între CAD şi Donau Soja, care sprijină construirea unor lanţuri valorice durabile şi incluzive pentru soia ecologică şi nemodificată genetic în Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Moldova şi Ucraina.