LANSAREA DE AFACERI CU SUPORTUL UNIUNII EUROPENE

Devram-logo_page-0001 (1)

A fost dat startul concursului ”Cel mai bun plan de afaceri în domeniul agroalimentar” destinat elevilor din anii terminali din învățământul profesional tehnic de profil și tinerilor fermieri, desfășurat în cadrul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I. Cele 18 inițiative antreprenoriale în competiție au în atenție domenii de activitate dintre cele mai variate și de perspectivă pentru R. Moldova. Elevii preselectați, 10 la număr, reprezentând CAI din Grinăuţi, CAI din Râșcani, CMVEA din Brătușeni,  ȘP nr. 5 din Chișinău, ȘP din Bubuieci, CESPA, ȘP din Comrat și  CAI Ungheni, au optat pentru: livadă de nuci; plantație de pomușoare, coacăză neagră, zmeură, căpșuni și afine; producerea de lumânări și a mierii cu adaosuri; brutărie; fermă de caprine, iar fermierii începători pentru: livadă de pruni și nuci, producerea semințelor, creșterea legumelor, plantație de căpșuni, apicultură, creșterea florilor, fermă de bovine, producerea ceaiurilor din plante de pădure.

Comisia de evaluare va selecta 5 idei de afaceri, ghidându-se de următoarele criterii: corespunderea conceptului planului de afaceri cu obiectivul proiectului ”DevRAM”, oportunitatea afacerii pe piață/cererea pe piață a produselor și serviciilor propuse, fezabilitatea afacerii, investiții realiste și suficiente pentru lansarea afacerii etc. Miza concursului este lansarea de afaceri cu suportul financiar al proiectului ”DevRAM”.

Susține educația agricolă!

Proiectul Uniunii Europene ”Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM), Partea I. ”Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria), îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar.