INAUGURAREA CENTRULUI DE RESURSE DIDACTICE PENTRU EDUCAȚIE INTERCULTURALĂ LA UNIVERSITATEA DE STAT DIN COMRAT

Pestalozzi-EIC

În data de 28 octombrie 2020, la Universitatea de Stat din Comrat a avut loc inaugurarea Centrului de Resurse Didactice pentru Educație Interculturală, creat și dotat în cadrul proiectului Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice, implementat de C.E. PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, cu sprijinul Fundației pentru Copii Pestalozzi din Elveția.

Coordonatorul local al proiectului, dna Maria Ianioglo, dr., conf. univ., a evidențiat direcțiile prioritare și activitățile de bază realizate în cadrul proiectului de educație interculturală, provocările întâmpinate, rezultatele atinse, dar și perspectivele privind sustenabilitatea proiectului. Mesajele de felicitare cu prilejul deschiderii Centrului didactic au venit din partea participanților la eveniment: Serghei Zaharia, rector, dr., conf. univ.; Viorica Goraș-Postică, dr. hab., prof. univ., expert proiect; Olga Morozan, ofițer educație, Fundația pentru Copii Pestalozzi; Natalia Gaidarji, vice-șef al Direcției Generale a Învățământului din UTA Găgăuzia; Cristina Bujac, coordonator proiect; Vitalie Scurtu, asistent proiect.

Centrul de Resurse Didactice pentru Educație Interculturală reprezintă o subdiviziune universitară care urmărește instituirea unui mediu educațional favorabil dialogului intercultural și colaborării dintre studenți și profesori, în vederea implementării celor mai bune practici și inițiative privind dezvoltarea personală și formarea profesională a viitorilor pedagogi pe dimensiunea educației interculturale, promovând dezvoltarea competenței interculturale și a altor competențe-cheie, integrarea activă a studenților viitori pedagogi în activitățile educaționale din instituțiile de învățământ, în contextul educației formale, nonformale și informale. Comunitatea academică a Universității de Stat din Comrat apreciază la nivel înalt suportul oferit de Fundația pentru Copii Pestalozzi din Elveția pentru dezvoltarea unui mediu educațional intercultural.

Consemnare: Maria Ianioglo,
dr., conf.univ., coordinator local