Noi echipamente în susținerea instruirii adulților în cadrul Ș.P. din Bubuieci

devram_15.12

Recent, cu suportul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I, componenta ”Dezvoltarea, lansarea și implementarea proiectelor de creare a sistemului de formare continuă (CVET)”, Școala Profesională din Bubuieci a dat startul primului curs de formare continuă – ”Bucătăria vegană și vegetariană”.

Procesul de lansare a cursului a presupus trei etape, primele două fiind elaborarea curriculumului și pregătirea formatorilor. De curând, s-a încheiat și cea de-a treia etapă –  completarea laboratorului pentru instruire practică cu echipament, prin achiziționarea unui aparat de gătit la aburi și a unui robot de bucătărie.

Cursul ”Bucătăria vegană și vegetariană”, cu o durată de 3 luni, se adresează atât profesioniștilor – începători și cu experiență –  interesați să-și actualizeze competențele de specialitate sau să-și schimbe cariera, cât și tuturor doritorilor de a se iniția în domeniu.

Primii beneficiari ai cursului, un grup de 6 persoane, sunt la mijlocul instruirii. Aceștia mai au de parcurs 2 module (din 6), după care urmează să-și dezvolte și să-și consolideze abilitățile în laboratorul care tocmai și-a înnoit echipamentul.

Susţine educaţia agricolă!

Proiectul Uniunii Europene ”Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM), Partea I. ”Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria), îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar şi completează componenta Moldovei în cadrul Parteneriatului Strategic organizat la nivel regional între CAD şi Donau Soja, care sprijină construirea unor lanţuri valorice durabile şi incluzive pentru soia ecologică şi nemodificată genetic în Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Moldova şi Ucraina.