UN VIITOR PENTRU COPIII NOSTRI. PROIECTUL IN ACTIUNE

In perioada aprilie – iunie 2007 echipa de formatori din Programul Un viitor pentru copiii nostri s-a deplasat la Directiile Generale de Invatamint din republica, unde a desfasurat seminariile metodice „Recomandari practice de utilizare a ghidului operational INVAT SA FIU”, cu distribuirea acestuia pentru fiecare scoala.
La seminarii au participat 1183 directori adjuncti si organizatori ai muncii educative din majoritatea institutiilor din invatamintul general.

Problema sociala care se refera la numarul mare de copii ramasi singuri acasa, in urma plecarii masive a parintilor la munci peste hotare, a fost recunoscuta si calificata de catre participantii la activitate ca problema extrem de grava si cu diverse consecinte negative pentru multi dintre copiii acestia. Scoala, ramasa azi unica institutie de socializare calitativa a copiilor, este nevoita sa contribuie cumva la facilitarea situatiei in care s-a pomenit o armata intreaga de copii.
Ghidul oferit in cadrul seminariilor este menit sa faciliteze suficient de mult munca de diregentie a cadrelor didactice, oferind acestora un spectru larg de subiecte si activitati educative, Speram mult ca acestea sa poata cuprinde neaparat in cimpul atentiei si pe acei circa 94 de mii de copii din republica, a caror un parinte sau ambii parinti sint plecati la munci peste hotare.
Echipa de formatori exprima sincere multumiri specialistilor principali pentru organizarea muncii educative de la Directiile de Invatamint Ungheni, Dubasari, Criuleni, Soldanesti, Hincesti, Anenii Noi, Leova, Balti, Donduseni, Ocnita, Briceni, Ciadir Lunga, Comrat si Vulcanesti, care au reusit sa organizeze prezenta maxima a directorilor adjuncti si a organizatorilor muncii educative din scoli si licee la aceste seminarii.

Voleta Dumitrascu,
Coordonator proiect

8_Vulcanesti_selectat 8_Ceadir Lunga_selectat 8_ECHIPA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA