PROGRAMUL DE FORMARE IN „CASCADA” A MANAGERILOR DE GRADINITE

La 18 iunie 2007 a inceput o noua etapa a componentei Dezvoltarea profesionala a managerilor de gradinite din cadrul proiectului „Educatie pentru Toti – Initiativa de Actiune Rapida” al Ministerului Educatiei si Tineretului si co-finantat de Banca Mondiala.

Programul de formare in „cascada” se desfasoara in perioada 22 – 29 iunie 2007 in cele 33 de raioane si 2 municipii, conform orarului de mai jos:

  • I perioada – 18-22 iunie 2007: Briceni, Ocnita, Edinet, Donduseni, Soroca, Drochia, Riscani, Glodeni, Floresti, Balti, Soldanesti, Falesti, UTA Gagauzia, Cahul, Taraclia, Cantemir, Basarabeasca, Leova.
  • II perioada – 25-29 iunie 2007: Cimislia, Stefan-Voda, Causeni, Anenii-Noi, Hincesti, Ialoveni, Singerei, Rezina, Telenesti, Orhei, Calarasi, Ungheni, Straseni, Nisporeni, Dubasari, Criuleni, Chisinau.

Acest program complex de formare, destinat managerilor de gradinite, va dura 5 zile si va fi realizat de 105 formatori locali care au fost abilitati profesional si certificati la Centrul Educational PRO DIDACTICA in luna mai curent.
Printre obiectivele generale ale acestui program de instruire se numara:

  • dezvoltarea abilitatilor manageriale si a capacitatilor de planificare manageriala;
  • imbunatatirea serviciilor educationale in institutiile prescolare pentru a extinde accesul la educatia prescolara a copiilor in risc;
  • formarea unui parteneriat eficient cu comunitatea locala;
  • marirea ratei de inscriere la institutii prescolare etc.

In total formatorii abilitati de Centrul Educational PRO DIDACTICA vor instrui peste 1200 manageri de gradinite, care in data de 13 iulie curent vor fi evaluati si certificati conform unor indicatori de calitate profesionala.
Impactul deosebit al acestui proiect se estimeaza si prin faptul ca, pentru prima data, toti managerii de gradinite din republica se formeaza in baza unui modul complex de dezvoltare profesionala axat pe necesitati actuale si racordat la contextul local specific.

Rima BEZEDE,
Coordonator Proiect