ATELIER DE PREGĂTIRE A FORMATORILOR NAŢIONALI

Formarea profesorilor pentru implementarea curriculumului mordernizat de liceu

În luna iulie curent Centrul Educaţional PRO DIDACTICA, membru al Consorţium-ului condus de Centrul Educaţia 2000+, România, a demarat activitatea de Formare a profesorilor pentru implementarea curriculumului mordernizat de liceu în cadrul proiecului  „Educaţie de Calitate în Mediul Rural din Moldova”.

În perioada 29-30 iulie la Centru a avut loc Atelierul de pregătire a 19 formatori naţionali, selectaţi prin concurs.  Participanţii au beneficiat de un program de formare realizat de traineri-experţi din România. În cadrul sesiunilor s-au abordat subiecte actuale, de maxim interes pentru profesorii de liceu, inclusiv: Structura şi funcţiile curriculumului modernizat (2010); Concepţia didactică a disciplinei; Metodologia formării competenţelor şi proiectarea didactică; Corelarea competenţelor – subcompetenţelor – conţinuturilor – tipurilor de activităţi; Strategii didactice de predare – învăţare – evaluare; Proiectul unei lecţii, centrat pe formarea competenţelor elevilor etc.

Următoarea activitate din proiect, planificată pentru perioada 12-13 august, are ca şi obiectiv formarea a 102 formatori locali, care vor realiza în cascadă activităţi de instruire pentru profesorii din republică în vederea implementării curriculumului mordernizat de liceu.

01-08-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *