PREGĂTIREA PENTRU ÎNCEPUTUL ANULUI ŞCOLAR PRIN FORMAREA CONTINUĂ

La sfîrşitul lunii august curent echipa de formatori a Centrului Educaţional PRO DIDACTICA  a încheiat programul complex de formare a învăţătorilor din raionul Orhei printr-un seminar metodic de evaluare şi certificare. Astfel 98 de cadre didactice au participat la un schimb de experienţă prin prezentarea temei de acasă, care s-a constituit dintr-un proiect didactic pentru prima oră din acest an şi o argumentare pedagogică a unei teme de cercetare practică. Modulul a fost organizat la iniţiativa DRÎTS Orhei, în persoana dnei Stepanida Prisăcaru.

În curs de desfăşurare se află programele complexe de formare pentru învăţătorii şi educatorii din raionul Rîşcani, sub îndrumarea formatorilor dr. Rodica Calistru şi metodista Natalia Zotea, grad didactic superior.

Printre subiectele abordate se numără:

  • Repere psiho-pedagogice ale  educaţiei preşcolare şi primare
  • Tehnologii moderne de operaţionalizare  şi realizare a conţinuturilor  curriculare
  • Jocul şi importanţa lui la vîrsta timpurie
  • Obiectivele de referinţă şi operaţionale raportate la Standardele de dezvoltare şi învăţare a copilului de la naştere la 7 ani
  • Modalităţi de elaborare, adaptare şi selectare a materialelor didactice
  • Idei cu privire la utilizarea diverselor materiale, inclusiv pentru jocurile didactice etc.

Cadrele didactice din gimnaziul Logăneşti, r.Hînceşti beneficiază de 3 module de formare pentru procesul de atestare, incluzînd teme din psihopedagogia generală, didactici particulare şi tehnologii informaţionale.

Sîntem disponibili în continuare pentru prestarea serviciilor la solicitarea cadrelor didactice şi manageriale, atît în incinta centrului, cît şi în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *