PRESTAREA SERVICIILOR DE FORMARE CONTINUĂ

178_copOdată cu începerea anului de studii 2013 – 2014, echipa de formatori a Centrului Educaţional PRO DIDACTICA a fost solicitată pentru a desfăşura programe de formare, destinate cadrelor didactice în mai multe instituţii de învăţămînt şi nu numai. Astfel, au avut loc trei programe pentru formare de formatori, unul organizat la iniţiativa PRO DIDACTICA în urma mai multor solicitări.

  • Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova a beneficiat de un program pentru formatori în domeniul asigurări calităţii în realizarea activităţilor de educaţie nonformală;
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a solicitat un curs de Formare de formatori pentru profesori de la Universitatea de Medicină şi specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii.
  • Împreună Asociaţia ACASĂ am organizat un program de formare pentru promovarea toleranţei faţă de persoanele cu dizabilităţi şi al managementului proiectelor pentru beneficiarii unui proiect de la Grădiniţa Incluzivă din Ungheni;
  • Cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Emil Nicula” din Mereni, Anenii Noi, au beneficiat de un curs de Evaluare a competenţelor în baza standardelor educaţionale.
  • La solicitarea  Agence Universitaire de la Francophonie, a fost desfăşurat un program de Strategii interactive de proiectare-predare-învăţare-evaluare şi cercetare pentru profesori universitari.
  • Un şir de seminare tematice au avut loc la instituţiile din Chişinău: Colegiul de Medicină, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic „Ginta latină”.

În total, în această perioadă, au beneficiat de programele de formare peste 150 de persoane.

Centrul Educaţional PRO DIDACTICA aduce mulţumiri formatorilor, care s-au implicat cu succes în prestarea serviciilor: Viorica Goraş-Postică, Lia Sclifos, Tatiana Cartaleanu, Olga Cosovan, Rima Bezede, Nina Bîrnaz, Livia State, Angela Grama-Tomiţă, Daniela State

Suntem disponibili în continuare pentru prestarea serviciilor la solicitarea cadrelor didactice şi manageriale, atît în incinta centrului, cît şi în teritoriu.