PREZENTAREA CURRICULA TIC REVIZUITE ÎN DOMENIUL VOCAŢIONAL-TEHNIC

225_copLa data de 8 mai 2015 curent, în incinta Centrului Educaţional PRO DIDACTICA, a avut loc Masa rotundă de prezentare a curricula revizuite după pilotare în 6 instituţii în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calităţii învăţămîntului vocaţional tehnic în  domeniul TIC din R. Moldova”, coordonat de organizaţia-gazdă, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Companiilor Private din domeniul TIC şi sprijinit financiar de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare, din fondurile Cooperării  Austriece pentru Dezvoltare.

În scopul modernizării curriculumului pentru specializările TIC din instituţiile beneficiare ale proiectului şi a asigurării relevanţei acestuia cu necesităţile de pe piaţa muncii, în perioada septembrie 2014 – mai, anul curent, cele trei curricula au fost pilotate, cu implicare a 24 cadre didactice, în 4 colegii: Colegiul de Informatică din Chişinău, Colegiul Financiar Bancar, Colegiul Politehnic Bălţi, Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul şi în 2 şcoli profesionale: Şcoala profesională nr. 5 din Bălţi, Şcoala profesională nr. 6 din Chişinău.
Procesul de pilotare a fost însoţit de un şir de vizite de monitorizare în cadrul cărora au fost oferite recomandări pentru sporirea calităţii procesului de pilotare, dar, în acelaşi timp, au fost identificate sugestii de îmbunătăţire a curricula atît din partea cadrelor didactice, cît şi din partea elevilor implicaţi în pilotare.

În cadrul mesei rotunde au fost abordate rezultatele pilotării şi au fost prezentate curricula modulare revizuite. De asemenea, un subiect interesant de pe agendă s-a referit la evaluarea abilităţilor de comunicare şi lucru în grup, a abilităţilor de comunicare în limba engleză ale elevilor implicaţi în procesul de pilotare, dar şi progresul acestora timp de un an academic.
Atelierele, care au încheiat activitatea, s-au axat pe prezentare şi dezbaterea publică a ghidului Testarea produselor software”, destinat elevilor din colegi şi a ghidului metodologic pentru implementarea curriculumului Operator pentru Suportul Tehnic al Calculatoarelor. Aceste materiale au apărut datorită faptului căatît modulul “Testarea produselor software”, cît şi meseria Operator pentu Suportul Tehnic al Calculatoarelorsunt o inovaţie pentru învăţămîntul vocaţional în domeniul TIC în R. Moldova.

Coordonator de proiect: Octombrina Moraru

225_4 225_3225_5225_2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *