PROGRAM DE FORMARE A FORMATORILOR ÎN EDUCAȚIA ADULȚILOR PENTRU REPREZENTANȚII ONG-urilor LOCALE

ead

Pe 3 și 4 noiembrie curent, în incinta Centrului Educațional PRO DIDACTICA s-a desfășurat seminarul-training de formare a formatorilor în domeniul educației adulților, cu genericul Particularitățile instruirii adulților, modulul 1 (grupul 2).

Activitatea face parte din proiectul Contribuții la profesionalizarea practicienilor în educația adulților, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu organizația DVV Moldova, sprijinit financiar de DVV International. Scopul proiectului constă în a contribui la creșterea capacităților și lărgirea comunității de formatori care activează sau intenționează să desfășoare activitate în domeniul Educației nonformale a Adulților în Republica Moldova.

Primul modul este facilitat de formatorii cu o vastă experiență în domeniu, Rima Bezede și Valentina Chicu. Participanți la training sînt persoane interesate de instruirea adulţilor,  reprezentanţii ONG-urilor locale din raioanele: Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Bălți, Ungheni, Drochia, Sîngerei. Printre așteptările cursanților se enumeră: tehnici și metode interactive, atractive; formarea unor abilități noi de lucru cu adulții; informații necesare pentru activitatea ONG-urilor; particularitățile de instruire a adulților; modalități de motivare a adulților pentru implicare în activități; aplicații practice; schimb de bune practici etc. Sperăm că prin valorificarea experienței participanților și a formatorilor, vom reuși să răspundem în mod adecvat așteptărilor enunțate.

Aceeași activitate a fost desfășurată în perioada 25 și 26 octombrie curent pentru grupul 1.

Pe parcursul lunii noiembrie urmează să fie realizate următoarele 2 module, după care va avea loc certificarea.

Lilia Nahaba,

coordonator de proiect