PROBLEMELE DE INTEGRITATE ŞI INCLUZIUNE EDUCAŢIONALĂ, CERCETATE LA NIVEL INTERNAŢIONAL

NEPC

În 18 martie curent, a avut loc un eveniment online de lansare a studiilor în forma unor rapoarte de sinteză, realizate la nivel internaţional, în cadrul Reţelei Centrelor de Politică Educaţională /NEPC:

În calitate de prezentatori-facilitatori, s-a implicat echipa de la CE PRO DIDACTICA: Rima BEZEDE, Preşedinte AO;Viorica GORAŞ-POSTICĂ, coordonator de proiect, expert în cercetare pentru R. Moldova şi Oxana DRAGUŢA, expert în cercetare pentru R. Moldova.

Cei peste 60 de participanţi, în special reprezentanţi ai OLSDÎ, manageri şcolari şi cadre didactice de la diferite niveluri, au avut oportunitatea să afle ideile/rezultatele principale din studii, să comenteze problemele expuse din perspectiva contextului pe care îl reprezintă, dar şi să ia act de recomandările stipulate, relevante pentru instituţiile în care activează. În mod evident, s-a subliniat necesitatea eradicării corupţiei în procesul educaţional, prin asigurarea transparenţei decizionale şi procesuale, dar şi prin promovarea educaţiei pentru integritate la nivel de sistem, or, schimbarea mentalităţii populaţiei nu este nici pe departe un proces de scurtă durată.

Participanţii au completat la înregistrare un chestionar în problematica integrităţii, răspunsurile căruia ne vor ajuta să extindem şi să aprofundăm recomandările acţionale în alte studii şi documente strategice cu privire la dezvoltarea calităţii educaţiei în Republica Moldova.