O nouă rundă de activități în cadrul proiectului PLATFORMA EDUCAȚIE
PLATFORMA EDUCAȚIE a dat start unei noi runde de activități. Cele 6 ședințe ale Clubului competențelor sociale / Soft Skills Club vor avea loc în teritoriu și vor fi desfășurate cu implicarea în calitate de formator a beneficiarilor proiectului participanți la trainingul Formarea de formatori.
În data de 20 ianuarie 2023, la Grădinița PRICHINDEL, Fârlădeni, Căușeni, a fost realizată prima ședință cu genericul REZILIENȚA EMOȚIONALĂ A CADRELOR DIDACTICE DIN INSTITUȚIILE DE EDUCAȚIE TIMPURIE.
Elena Creangă și Dina Colesnicenco, al cărei debut ca formatoare este legat de această activitate, au abordat următoarele subiecte: Rolul emoțiilor la locul de muncă; Reziliența emoțională (inteligența emoțională): clarificări conceptuale; Necesitatea și importanța rezilienței emoționale pentru cadrele didactice din instituțiile de educație timpurie; Profilul psihologic al persoanelor cu un înalt nivel al rezilienței emoționale; Corelația dintre reziliența emoțională și autocontrolul, stima de sine, empatia și autoreflecția; Direcții ale educării inteligenței emoționale; Strategii de dezvoltare a rezilienței emoționale în cadrul instituțiilor de educație timpurie; Aplicații practice ale rezilienței emoționale. Tipuri de reacții și atitudini frecvente în situații de criză.
Activitățile, gândite în cheia cadrului ERRE, au inclus prezentări și exerciții interactive, care au cerut implicarea deplină a participanților.
Următoarea activitate va avea loc la Gimnaziul Dumitru Matcovschi, Vadul Rașcov, Șoldănești.
Activitatea este parte a proiectului PLATFORMA EDUCAȚIE al programului Uniunii Europene MĂSURI DE PROMOVARE A ÎNCREDERII, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE,Tiraspol. Faza actuală, realizată în perioada martie 2022 – mai 2023 are drept scop dezvoltarea competențelor sociale ale cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului.