Formare de formatori în cadrul ”Platformei Educație” III și IV

Programul ”Formare de formatori” al  ”Platformei EDUCAȚIE” și-a completat pe 19 iulie 2024, lista de activități cu încă două secvențe de învățare. Acestea sunt parte a instruirilor orientate spre pregătirea personalului managerial și didactic de pe ambele maluri ale Nistrului pentru digitalizarea procesului instructiv-educativ din instituțiile de învățământ de la toate nivelurile.

Evenimentul a fost găzduit de ”Clasa viitorului” a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă” și a avut pe agenda zilei două subiecte de actualitate pentru modernizarea școlii prin transformarea ei digitală:

  1. Inteligența artificială în sala de clasă: introducere în domeniu; prompting și instrumente generative; elaborarea conținuturilor și resurselor didactice; integrarea inteligenței artificiale în procesul de învățământ, inteligența artificială – modalitate de stimulare a învățării elevilor și de îmbunătățire a instruirii (formator: Tudor Lapp);
  2. Educația STEAM: concept, semnificație, elemente de proiectare, abordări curriculare; abordarea integrată a conținuturilor de învățare în baza modelului STEAM; traseul metodologic al proiectelor și activităților STEAM (formatoare: Victoria Calistru).

Digitalizarea școlii presupune o mai bună utilizare a tehnologiilor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare; elaborarea și folosirea în demersurile didactice a resurselor educaționale deschise; implementarea de practici inovatoare bazate pe aplicarea TIC; formarea și dezvoltarea competențelor digitale ale corpului profesoral și ale elevilor; îmbunătățirea infrastructurii instituțiilor de învățământ.
Activitatea este parte a proiectului ”Platforma EDUCAȚIE” al programului Uniunii Europene ”Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *