Formare de formatori în cadrul ”Platformei Educație” V

Astăzi, 26 iulie 2024, a avut loc cel de-al cincilea training al programului „Formare de formatori”. Activitatea este parte a instruirilor orientate spre pregătirea personalului managerial și didactic de pe ambele maluri ale Nistrului pentru digitalizarea procesului instructiv-educativ din instituțiile de învățământ de la toate nivelurile.

Evenimentul, găzduit de Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale a avut pe agenda zilei un subiect actual și relevant – Inteligența artificială în sala de clasă. Activitatea, moderată de formatorul Tudor Lapp, a scos în evidență aspecte ale inteligențelor umane și artificiale; avantajele și limitările Inteligenței Articificiale în comparație cu inteligența umană. Cele 18 cadre didactice și manageriale participante au discutat în profunzime despre impactul crescând al IA asupra pieței muncii și a societății; tendințe și perspective viitoare ale IA. Un alt aspect abordat de participanți în cadrul trainingului a fost elaborarea conținuturilor și resurselor didactice, precum și modalitățile de integrare a inteligenței artificiale în procesul de învățământ.

Activitatea este parte a proiectului ”Platforma EDUCAȚIE”  al programului Uniunii Europene ”Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *