VIZITE DE MONITORIZARE ÎN CADRUL PROIECTULUI „CONSOLIDAREA ONG-URILOR LOCALE PRIN INTERMEDIUL PARTENERIATELOR COMUNITARE”

Flag2-300x189În perioada martie-aprilie curent, echipa de proiect de la Centrul Educaţional PRO DIDACTICA realizează vizite de monitorizare la cele 6 ONG-uri locale, care implementează proiecte de fortificare a parteneriatelor comunitare. Proiectele sînt  implementate graţie susţinerii generoase a poporului american, prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Astfel,  pe 22 martie, am  participat la deschiderea Centrului de Resurse pentru copiii aflaţi în dificultate  de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Ulmu Ialoveni, din cadrul proiectului „Toţi pentru educaţie, educaţie pentru toţi”. Am rămas plăcut surprinşi de calitatea activităţilor educaţionale, desfăşurate în parteneriat cu părinţii, reprezentanţii APL şi cu serviciile de asistenţa  socială din sat şi din raion. Directoarea şcolii, primarul satului, reprezentanţii Direcţiei de Învăţămînt Ialoveni,  ai Centrului de zi de pe lîngă biserică, părinţi şi profesori au împărtăşit  probleme, dar şi speranţe frumoase legate de viitorul copiilor şi al satului, care se creează inclusiv prin acest proiect.

Centrul a fost dotat cu mobilier,  rechizite, jocuri şi literatură pentru copii şi părinţi, în sumă de 1000 de dolari şi este deschis zilnic, serviciile de asistenţă psihopedagogică fiind oferite copiilor şi părinţilor de profesori şi părinţi, în bază de voluntariat.

Următoarele vizite se vor desfăşura săptămînal în ordinea după care urmează:  APPGenerația Nouă, Zîrneşti, Cahul; AO Veghetorul, Agronomovca, Ungheni; AOPP Unţești, Ungheni; AO Speranța, Cușmirca, Șoldănești; AO Paladium, Voloviţa, Soroca.

De asemenea, menţionăm că pentru promovarea activităţilor din proiect şi pentru asigurarea vizibilităţii acestora s-a editat un buclet într-un tiraj de 250 de exemplare. Sîntem deschişi în continuare să diseminăm bunele practici din proiect, fiind convinşi că ONG-urile locale au nevoie de sprijin prin investiţii extra-bugetare şi prin crearea de reţele educaţionale.

Coordonator proiect:VIORICA GORAŞ-POSTICĂ