50 DE ŞCOLI PRIMESC GRANTURI ÎN VALOARE DE 5000 USD

feb1 (1)Ca rezultat al activităţii de evaluare a proiectelor, elaborate în vederea dezvoltării activităţilor extracurriculare, care a avut loc în perioadele 11-12, 18-19, 20-21 ianuarie curent, au fost încheiate contractele de Grant, pentru oferirea unei donaţii condiţionate în valoare de 5000 USD pentru fiecare şcoală.  Aceasta este destinată desfăşurării activităţilor extracurriculare, care au fost incluse în proiectele echipelor comunitare, în urma unei analize de nevoi efectuate în cadrul fiecărei şcoli.

Diversitatea activităţilor extracurriculare cuprinde:  secţii sportive, cercuri Mîini dibace, (Meşteriţa, Tîmplarul, Prelucrarea artistică a lemnului, Artizana) design vestimentar, Dans modern şi popular; cenacluri literare, cluburi Foto-Video, cluburi de lectură şi vizionarea filmelor, cerculTehnologii informaţionale, Teatrul de păpuşi şi teatrul social, Ludoteci etc.
Aceste activităţi sînt destinate, în primul rînd, copiilor din familiile social vulnerabile, dar cu participarea în acelaşi timp a tuturor copiilor din şcoală, interesaţi de domeniile menţionate mai sus.
Pînă în prezent a fost încheiat procesul de distribuire a bunurilor pentru copiii din familiile social vulnerabile. În total 2200 de copii au primit ajutor material, constituit din haine, încălţăminte şi rechizite şcolare pentru fiecare copil. Au parvenit la adresa centrului numeroase scrisori de multumire, mesaje de recunoştinţă din partea familiilor beneficiarilor.

Activităţile educative din cadrul proiectului vor demara incepînd cu luna februarie şi vor continua pe parcursul anului 2011.

Lilia Nahaba,

Coordonator proiect

 

ssa2 ssa1 feb3 feb1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *