Atelier de formare și consolidare a capacităților membrilor echipelor mobile

Capacitarea personalului Spațiilor Sigure, statice și mobile, pentru realizarea de activități educaționale și de recreere cu beneficiarii – refugiați ucraineni și membri ai comunităților locale – este una dintre direcțiile de acțiune ale proiectului ”Inițiativa de sprijinire a refugiaților”.

Astăzi, 13 iunie 2024, a fost dat startul unei noi runde de formare, care se adresează echipelor Spațiilor Sigure Mobile – Centrul Raional de Tineret din Ungheni și Centrul de Tineret „UniT” din Criuleni, în vederea familiarizării cu rolul și misiunea ce le revine, cu metodologia de livrare a activităților.

Cele patru sesiuni de instruire se vor desfășura în format offline și online și vor fi facilitate de formatoarele Natalia Grîu și Elena Creangă.

Spațiile Sigure Mobile au menirea de a împuternici tinerii refugiați ucraineni din diverse zone ale Republicii Moldova, mai ales din localitățile rurale îndepărtate, precum și semenii lor din comunitățile gazdă, prin informare privind serviciile specializate, inclusiv de prevenire a violenței în bază de gen, de a le oferi activități de educație pentru sănătatea sexual-reproductivă și instrumente pentru managementul menstruației, de a le asigura accesul la produse de igienă menstruală etc., precum și de a le dezvolta reziliența, de a crea contexte prietenoase pentru interacțiune, dialog.

Proiectul ”Inițiativa de sprijinire a refugiaților”, ca parte a Răspunsului Umanitar în Republica Moldova, este implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *