Program de formare la nivel internațional în cadrul proiectului „Erasmus+ T4Green”

În cadrul proiectului Erasmus+ T4Green, a fost lansat un training de 5 zile la Universitatea Beira Interior (UBI) din Covilha, Portugalia, dedicat transformării educației cadrelor didactice pentru tranziția verde și digitală în Armenia și Republica Moldova.

Evenimentul reunește peste 40 de profesori și factori de decizie din Armenia, R. Moldova și alte țări ale Uniunii Europene (Portugalia, Spania, Cehia), oferind o platformă pentru schimb de idei, bune practici și strategii inovative în domeniul educației verzi și digitale. Participanții beneficiază de sesiuni interactive, prezentări și discuții axate pe integrarea competențelor digitale și sustenabile în formarea viitoarelor generații de profesori.

Proiectul Erasmus+ T4Green reflectă angajamentul nostru de a sprijini modernizarea educației și de a pregăti cadrele didactice pentru provocările globale actuale, contribuind la un viitor mai sustenabil și digitalizat. Participanții explorează soluții inovative pentru a integra obiectivele dezvoltării durabile în procesul de reformă curriculară universitară din Armenia și R. Moldova.

Echipa C.E. PRO DIDACTICA, în parteneriat cu mai mulți colegi de la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău și Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, urmează a disemina și a valorifica la nivel național experiențele avansate din domeniul dat.