Femei unite de pasiunea pentru gătit

Programul de calificare parțială (microcalificare) ”Bucătar/bucătăreasă”, inclus în oferta cursurilor de scurtă durată a Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți în luna octombrie curent, este la cel de-al doilea modul. Ghidate de formatoarele Corina Cebanu și Djemilia Pcela, cele 15 cursante, tinere și femei ucrainene refugiate stabilite cu traiul în zona de nord a Republicii Moldova, precum și reprezentante ale populației vulnerabile din comunitățile gazdă, învață tehnologia preparării supelor. Lecțiile teoretice, în cadrul cărora sunt studiate tipurile de supe și metodele de preparare a fiecăruia dintre ele, sunt însoțite de ore practice în laboratorul instituției. Aici, cursantele, îmbrăcate în uniforme de bucătar profesionale oferite de proiect, aplică cunoștințele acumulate, exersând și dezvoltându-și abilitățile cerute de domeniu: de determinare a calității materiei prime și de prelucrare primară a acesteia; de cântărire a produselor; de preparare a fierturilor și a sosurilor; de prezentare și servire.
Programul de calificare parțială (microcalificare) ”Bucătar/bucătăreasă” este realizat în cadrul componentei ”Împuternicirea femeilor” a proiectului ”Inițiativa de sprijinire a persoanelor refugiate”, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), ca parte a Răspunsului Umanitar în Republica Moldova.



