BURSE PENTRU PROFESORII DIN UTA GAGAUZIA

In zilele vacantei de toamna, 27 – 30 noiembrie 2007, la Centrul Educational Pro Didactica in cadrul Programului de Burse Un viitor pentru copiii nostri se desfasoara activitati de formare destinate profesorilor diriginti din institutiile preuniversitare din UTA Gagauzia.

La ele participa 25 de cadre didactice, care au fost recomandate de catre administratia fiecarei institutii pe care o reprezinta, ca unele dintre cele mai receptive la problema copiilor proveniti din familiile dezintegrate.

Este o prima experienta de colaborare ampla dintre CEPD si DGI UTAG. Ea prevede implicarea in Programul de Burse a 100 diriginti din cele trei raioane: Ciadir – Lunga, Comrat si Vulcanesti.
Subiectul de baza abordat in cadrul stagiului este generat de problema si numarul in crestere al copiilor ramasi singuri acasa, in urma plecarii parintilor acestora la munca peste hotare.

Echipa de formatori, prin programul de instruire axat pe obiectivele proiectului, pune la dispozitia cursantilor diverse strategii de consolidare psihologica si de socializare constructiva a acestei noi, dar numeroase categorii de copii.

Ca suport didactic de baza este utilizat ghidul „Учусь быть”, lucrare care la finele trainingului va fi oferita in calitate de donatie fiecarui participant.

Proiectul Un viitor pentru copiii nostri este sprijinit de catre Fondul Servicii de Dezvoltare, LIECHTENSTEIN.

Violeta DUMITRASCU,
coordonator de proiect