EDUCATIE DE CALITATE IN MEDIUL RURAL DIN MOLDOVA. PRESTARE DE SERVICII PENTRU PROFESORII DE LICEU

Pe parcursul lunilor aprilie-mai curent, Centrul Educational PRO DIDACTICA administreaza  componenta „Ameliorarea predarii-invatarii in liceul rural” din cadrul Proiectului Bancii Mondiale „Educatie de calitate in mediul rural din Moldova”, coordonat de Ministerul Educatiei si Tineretului.

Conform ordinului, semnat de dl V. Tvircun, Ministrul Educatiei si Tineretului, etapa intii de pregatire a formatorilor locali de catre formatorii nationali s-a desfasurat in 10 centre de formare, in perioada 10-24 aprilie, prin traininguri zonale de 2 zile, la care au  participat 976 de profesori de liceu. Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice se produce in baza Cadrului de referinta a Curriculumului National, a curriculumului modernizat de liceu si a ghidurilor de implementare la toate disciplinele.

Etapa a II-a a formarii, in stil cascada,  se  va desfasura in fiecare raion simbata, 28 aprilie curent  si va cuprinde peste 9000 de profesori.

Prntre obiectivele principale realizate prin intermediul  proiectului dat sunt, inclusiv, sporirea calitatii procesului de predare-invatare-evaluare in liceu, introducerea inovatiilor, a abordarilor  didactice diferentiate si individualizate, sporirea  motivatiei pentru invatare etc.