LANSARE DE PROIECT

Joi, 22 iunie, la Centrul Educational „Pro Didactica” a fost lansat proiectul „Asigurarea succesului scolar la copiii in dificultate prin optimizarea capacitatilor de lectura si scriere”, initiat de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala din Cluj-Napoca, Romania si desfasurat in cadrul retelei SOROS, cu participarea a 6 tari (Romania, Slovacia, Bulgaria, Slovenia, Croatia si Moldova).

Scopul proiectului consta in elaborarea unor instrumente de evaluare a situatiei scolare in invatarea citit-scrisului  si a unei metodici coerente de optimizare a capacitatilor de lectura si scriere pentru elevii din clasele I-VI. .

La intrunire au participat invatatori si profesori din  7 institutii preuniversitare, care se vor implica in faza experimentala a proiectului, implementind un set de tehnici de invatare si evaluare a citit-scrisului la copiii care se confrunta cu diverse probleme in domeniul respectiv

Centrul Educational Pro Didactica va oferi  un program de evaluare a copiilor si setul de materiale pentru evaluarea si dezvoltare a competentelor de lectura si scriere, precum si ateliere de lucru pentru cadrele didactice implicate.

Proiectul se va desfasura  pina in august 2007, cu perspective realiste de extindere prin oferirea de materiale didactice si de programe de instruire pentru pedagogii interesati de cultivarea lecturii, ca sansa de sporire a potentialului intelectual si de manifestare a libertatii de gindire si de exprimare pentru fiecare copil.