LANSARE „LEADERSHIPUL EDUCAŢIONAL – O PROVOCARE PENTRU DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ A CADRELOR DIDATCICE”

LeadershipEduacationalÎn cadrul proiectului internaţional „Teacher Leadership” a apărut cartea „Leadershipul educaţional – o provocare pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didatcice”, coordonată şi conceptualizată de Viorica Goraş-Postică şi Rima Bezede. În calitate de coautori, au apărut în premieră 15 cadre didactice şi managerriale de la LT „Liviu Damian”, Rîşcani,  LT Petrunea, Glodeni şi LT „Emil Nicula”, Mereni, Anenii Noi.

În cuprinsul cărţii,  editată într-un tiraj de 500 de exemplare, au fost incluse concepte teoretice şi instrumente practice, care fundamentează leadershipul educaţional, în spiritul Universităţii Cambridge şi care ar putea servi ca reper pentru profesorii şi cercetătorii intersaţi. Volumul completează colecţia Biblioteca PRO DIDACTICA, seria AICI ŞI ACUM.
Leadershipul profesoral este o componentă esenţială a procesului de evaluare şi autoevaluare a şcolii, o ofertă pentru planul de dezvoltare strategică a instituţiei. Profesorii învăţă  să-şi analizeze propria experienţă didactică, să o discute cu colegii, să o abordeze ca activitate de cercetare, de dezvoltare, ca suport de creştere şi de sporire a motivaţiei profesionale.
Abordarea aplicativă a acestui concept  se axează pe învăţarea de calitate, pe monitorizarea acesteia şi pe evaluarea ei sistematică, pe dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Este o cale sigură de a încuraja profesorii să devină mai creativi, mai aproape de necesităţile concrete ale elevilor / studenţilor şi mai aproape de cerinţele societăţii aflate în continuă schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *