Spațiul Sigur al Școlii Profesionale din Criuleni

Cele 5 Spații Sigure inaugurate în cadrul ”Inițiativei de sprijinire a refugiaților”, lansate de Centrul Educațional PRO DIDACTICA (CEPD) în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), ca parte a Răspunsului Umanitar în Republica Moldova, au menirea de a facilita recuperarea și integrarea psihosocială a copiilor, adolescenților, tinerilor și vârstnicilor ucraineni refugiați în Republica Moldova și de a preveni violența în bază de gen. Unul dintre ele este Spațiul Sigur din căminul Școlii Profesionale din Criuleni, deschis pe lângă Centrul de Plasament Temporar pentru Refugiați din localitate.

Oferta inițială de activități, elaborată de echipa locală a proiectului, ai cărei membri au participat la o serie de programe desfășurate de Centrul Educațional PRO DIDACTICA în vederea asigurării bunei funcționări a Spațiului Sigur, este adaptată permanent, în funcție de necesitățile, așteptările și vârsta beneficiarilor. Aceasta și-a extins aria de interes și, la moment, include ore de studiere a limbii române, de dezvoltare a deprinderilor de viață, precum și ”Arta meșteșugului”, ”Art Club”, activități sportive și de timp liber. O componentă importantă este consilierea psihologică a refugiaților. Ședințele de grup, organizate pe categorii de beneficiari – pentru tineri și pentru femei, au loc o dată pe săptămână și durează 2 ore fiecare. De asemenea, la solicitare, au loc ședințe de consiliere individuală.  Fiecare activitate este debrifată, responsabilii completând o fișă având următoarele compartimente: data și ora desfășurării, numele facilitatorului/psihologului; grupul țintă; numărul de participanți, genul și vârsta acestora; tipul și scopul activității; materialele/echipamentele necesare; conținutul activității; nivelul de implicare al participanților; concluzii.

Studierea limbii române, domeniu în care beneficiarii fac progrese vizibile, le facilitează integrarea în comunitate, dar și pe piața muncii. Este și cazul unei refugiate care a completat rândurile facilitatorilor Spațiului Sigur.

Pentru a colecta date la fața locului și a măsura progresul înregistrat de Spațiul Sigur, dar și pentru a discuta cu colegii de proiect și cu beneficiarii lui despre modalitățile de diversificare a grilei de acțiuni, echipa de implementare a proiectului, reprezentată de Natalia Grâu, coordonatoare, UNFPA, și Lilia Nahaba, coordonatoare, CEPD, efectuează vizite de monitorizare periodice.

Colectivul managerial și didactic al Școlii Profesionale din Criuleni își dă toată silința ca Spațiul Sigur să fie un mediu lipsit de riscul discriminării, ca toți cei care îi trec pragul să se simtă protejați și să fie tratați cu respect. Activitate acestuia are la bază principiul centrării pe necesitățile refugiatelor/refugiaților, pe informarea și împuternicirea fetelor și  femeilor de a putea lua decizii importante pentru prezentul și viitorul lor, prin dezvoltarea deprinderilor de viață și acces la educație pentru sănătate, prevenirea violenței în bază de gen, edificarea rezilienței emoționale, referirea la servicii de sănătate reproductivă, promovarea bunăstării psihosociale și a incluziunii lor sociale.

Spațiul Sigur pune accentul pe cunoașterea de sine și exprimarea de sine, oferind suport psihoemoțional, încurajând învățarea și comunicarea.

Evaluarea competențelor profesionale prin proiecte și portofoliu

În perioada 23-25 mai 2023, în cadrul proiectului CONSEPT 5, s-a desfășurat  al treilea modul din programul ”Portofoliul și proiectul modular în abordarea didacticii moderne”. În regim online, cei 13 participanți, cadre didactice din sistemul învățământului profesional, au analizat în detalii subiectul Evaluarea competențelor profesionale prin proiecte și portofoliu. Examinându-se trama educațională a unui adolescent ajuns elev la o școală profesională, au fost trecute în revistă activitățile din diferite etape de școlarizare, pe care se va sprijini lucrul asupra unor proiecte. Produsele realizate în cadrul proiectelor și lucrările de portofoliu sunt deseori inter- și transdisciplinare.

S-a constatat că  există un spectru larg de posibilități de aplicare a proiectelor în învățământul profesional; cursanții au insistat asupra unei evaluări transparente a produselor solicitate: elevul trebuie să știe din start ce și cum va fi apreciat. La fel, diversitatea opiniilor despre evaluarea prin portofoliu (la fine de modul sau ca element al examenului de certificare, internă sau externă) i-a provocat pe cursanți să gândească asupra  unor rigori evaluare a competențelor profesionale.

Solicitare de oferte: procurare de mobilier pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub), destinate copiilor și tinerilor refugiați

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea mobilierului pentru dotarea

a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub),

destinate copiilor și tinerilor refugiați

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF, Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea mobilierului pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub), destinate copiilor și tinerilor refugiați. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind mobilierul pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub), după cum urmează:

Nr.DenumireCaracteristici (cerințele minimale)Cantitate, locațieTotal
          Lot 1  Masa de birou Material blat: PAL melaminat cantuit 18 mm Culoarea blat, ecran:   3025 Sonoma Material picioare:    Profil metal, Reglabile Culoare picioare:  Vopsit negru in câmp electrostatic Lungime:     100 cm                     Adâncime:    55 cm Înălțime:       75 cm Înălțime ecran:     25 cm      36 câte 4 in fiecare centru    36  
        Lot 2Scaun de birou ISO C-11    Material tapițerie:    Stofă Culoare:  Negru Material corp:  Metal, Placaj, Plastic, Spumă poliuretanică Material picioare:    Metal Lățime:        53 cm Adâncime:   56 cm Înălțime:      86 cm Lățime șezut pe interior:         48 cm Adâncime șezut pe interior:    43 cm Înălțime până la șezut:            50 cm Înălțime spătar pe interior:      36 cm Sarcină maximală admisă:      120 kg      135   câte 15 in fiecare centru    135
        Lot 3    Bean bagForma  – Pară Înălțimea spetezei – 125 cm
Diametru- 95 cm
Volum – 300 litri
Greutate – 3 kg
Capacitate – 150 kg
Husa se schimbă ( pe fermoar )
Material – Eco – piele Mărimea – XL Încărcătură –  bile de polistiren expandat Mari, confortabile, de diferite culori: galben lămâi, bej, verde pal, albastru pal (la alegere)  
        27 câte 3 in fiecare centru        27
        Lot 4  Etajeră Urban 90 Box  Culoarea metal:   Vopsit negru în câmp electrostatic Culoarea blat:      3025 Sonoma Culoarea uși:       0164PE antracit Culoarea ecran spate: 0164PE antracit Polițe:  4 cu înălțimea 34 cm Lățime:         90 cm Adâncime:    34 cm Înălțime:       210 cm Înălțime între polițe:          34 cm Înălțime dulap inferior:     84 cm Material cadru:                  Metal Material blat: PAL melaminat cantuit 18 mm          18 câte 2 in fiecare centru        18

MOSTRELE DE MOBILIER SOLICITATE POT FI ACCESATE AICI

Ofertele vor include obligatoriu:

  • lista mobilierului propus, luând în considerare parametrii incluși în cerințe, specificând detaliat componentele (dimensiuni, culori etc.);
  • oferta financiară (în lei, cu TVA);
  • termenii de livrare și de garanție;
  • termenul de valabilitate a ofertei;
  • livrarea mobilierului pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).
  • Dacă livrarea se face contra plată, prețul se indică în rubrica aparte, per localitate, total.

Data limită de prezentare a ofertelor: 8 iunie 2023, ora 18:00.

Prețul va include costul unității per lot/loturi și totalul, taxele vamale și alte cheltuieli de livrare și vămuire plătite, livrarea și instalarea mobilierului pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

La selectarea ofertelor se va lua în considerare nu doar cel mai mic preț oferit, ci și calitatea mobilierului propus, termenul de livrare și perioada de garanție.

CEPD își rezervă dreptul de a procura diferite loturi de la diferiți furnizori sau de a refuza procurarea unui anumit lot. Comisia de selectare va considera oferta nevalabilă pentru un lot concret în cazul când oferta pentru lotul dat este incompletă (nu conține toate compartimentele lotului) sau dacă mobilierul propus nu asigură funcționalitatea necesară scopului proiectului.

Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Mobilier pentru dotarea centrelor comunitare”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

În atenția cadrelor de conducere din instituțiile de învățământ general

🧑‍🎓Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în colaborare cu Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare, organizează în luna iunie curent (activități sincron și asincron) programul de formare continuă a cadrelor manageriale din instituții de educație timpurie, școli, centre de creație: EVALUAREA CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL GENERAL.

🎯Cursul oferă un suport metodologic ce ține de managementul calității în educație și, în parte, vine în întâmpinarea managerilor școlari în procesul de realizare a rapoartelor anuale de activitate – atât a instituțiilor de învățământ general, cât și a cadrelor de conducere. În special, cursul va fi util conducătorilor instituțiilor care în anul școlar 2023-2024 vor fi supuse evaluării externe în vederea acreditării sau evaluării externe periodice.

✔ Grupul I, ȘCOLI: perioada: 6, 8, 13, 15 iunie 2023, în intervalul 14.30-17.30.

✔ Grupul II, IET (instituții de educație timpurie): perioada: 7, 9, 14, 16 iunie 2023, în intervalul 10.00-13.00.

💻 Instruirea se va realiza online. La finalul cursului se oferă certificat de absolvire.

Numărul de credite obținute: 6.

Costul programului: 600 lei.

Pentru înregistrarea, vă rugăm să accesați link-ul:

👉 Grupul Școli: https://forms.gle/CBdaNrq8GFD2o92b9

👉 Grupul IET (instituții de educație timpurie): https://forms.gle/ceTmFdfVQaDJnGwu9

⏰Înregistrarea este deschisă până în 4 iunie 2023.

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina: http://prodidactica.md/servicii/ sau contactați-ne la numărele de telefon: 079397919; 022 54 19 94.

Persoană de contact: Lilia NAHABA, coordonatoare de program.

O mai mare încredere în viitor prin dezvoltarea competențelor sociale în școală

Anunțăm un nou produs editorial elaborat de experții proiectului Uniunii Europene Platforma
EDUCAȚIE, implementat, în perioada 2022-2023, de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul
Educațional PRO DIDACTICA (Chișinău) și Centrul Educațional RAZVITIE (Tiraspol), în
cadrul programului „Măsuri de consolidare a încrederii”.


Ghidul – O mai mare încredere în viitor prin dezvoltarea competențelor sociale în școală – și-a
propus să fie un suport util pentru cadrele manageriale și didactice, de la toate treptele de
învățământ, de pe ambele maluri ale Nistrului, în demersul de formare și perfecționare a
abilităților soft – scopul principal al ultimei faze a proiectului.


Procesul de formare și dezvoltare a competențelor sociale ale oamenilor școlii merită o atenție
deosebită, deoarece anume ei sunt cei care le vor forma, la rândul lor, generației în creștere.
Competențele de comunicare, de relaționare, de rezolvare a conflictelor, de gestionare a riscurilor
și a situațiilor de stres, de cooperare și de lucru în echipă, de luare a deciziilor, inteligența
emoțională îi sunt necesare cetățeanului secolului al XXI-lea pentru succes în activitatea
profesională și în viața de zi cu zi.


Metodologia de dezvoltare a competențelor sociale descrisă în ghid se axează pe abordările
cognitivistă și constructivistă ale învățării, căci, susțin autorii, ”competențele sociale nu mai sunt
doar capacitatea de a face un lucru, a aplica cunoștințe și deprinderi, prin mobilizarea unor
resurse, ci capacitatea de a exercita un rol, de a rezolva o situație/tipuri de situații, de a se raporta
la o inteligență a situațiilor, care se construiește continuu. De aceea, procesul de profesionalizare
a cadrelor didactice, prin accentul pus pe competențele sociale, este una dintre ideile-forță ale
formării inițiale și continue, unde se oferă elementele activității profesionale, științifice, raționale
și creative. Pentru ca să nu mai aplice mecanic modelele date, ci să acționeze ca specialiști care
conștientizează comportamentul, gândesc cursurile, metodologiile, tehnologiile, manualele,
structurile etc.”.


Ghidul, editat în limbile română și rusă, include repere teoretice și sugestii practice de organizare
a activităților de formare și dezvoltare a competențelor sociale. Acesta se adresează tuturor
cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și studenților,
masteranzilor și doctoranzilor din domeniul științelor educației preocupați de creștere
profesională și personală în misiunea nobilă asumată, cea de modelare a personalității umane.

Solicitare de oferte: procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse alimentare, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse alimentare, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați și comunitățile aferente

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF, Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse alimentare. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea Certificatelor valorice.

Obiectul achiziției îl constituie – un lot de 2650 vouchere, cu valoarea nominală de 500 MDL fiecare, pentru produse alimentare (în asortiment obligatoriu sa fie ceai, cafea, zahăr, făină, conserve din carne și pește, ulei, cereale, gem, suc etc.) care vor fi distribuite cu titlu gratuit refugiaților din Ucraina, din Centrele pentru refugiați și comunitățile aferente (or. Criuleni; or. Călărași; com. Cărpineni, r. Hîncești; or. Cimișlia; com. Congaz, r. Comrat; or. Soroca; com. Greblești, r. Strășeni; com. Cojușna, r. Strașeni; or. Dondușeni).

  1. Ofertele vor include obligatoriu informație cu privire la:
  • Extrasul din Registrul de Stat;
  • Specificațiile voucherului (Modalitatea de evidentă sau identificare (serie număr, QR cod, etc.), termenul de valabilitate, condițiile de utilizare ș.a.);
  • Scrisoare de confirmare a disponibilității de a prezenta la necesitate a raportului privind utilizarea voucherului de către beneficiar (numărul de identificare a voucherului, valoarea nominală, data utilizării, suma totală a voucherelor utilizate);
  • Termen de valabilitate a ofertei – minim 30 de zile;
  • Locațiile farmaciilor unde pot fi utilizate acestea vouchere (vezi localitățile de mai sus);
  • La cerere sa fie prezentate Certificatele de calitate ale produselor;
  • Ofertele să fie confirmate prin aplicarea semnăturilor si stampilei

2. Cerințele față de Certificatele valorice (vouchere)

  • Indicarea valorii nominale a voucherului.
  • Pe certificatul valoric (voucher) să fie aplicat un număr de serie sau QR cod etc., după care sa fie posibil de a prezenta raportul privind utilizarea voucherului de către beneficiar.
  • Certificatul valoric (voucher) poate fi utilizat într-o rețea de magazine amplasate în diferite raioane ale Moldovei (a se vedea localitățile indicate mai sus);
  • Se interzice procurarea produselor de tutungerie și alcool în baza voucherelor;
  • Se interzice schimbul contra mijloacelor bănești în numerar;
  • La returnarea produselor achiziționate (dacă aceasta este prevăzută de lege) în baza certificatului valoric (voucher) este interzisă acordarea în schimb a numerarului. Returnarea produselor va acorda beneficiarului de voucher dreptul să primească în schimb produse în aceeași valoare;
  • La procurarea mărfurilor în valoare mai mare decât valoarea nominală indicată în voucher, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (beneficiar);
  • În caz de deteriorarea certificatului valoric (voucher), acesta este restabilit gratis. Certificatul valoric (voucher) va avea un termen de valabilitate de minim 2 luni de la momentul emiterii (se negociază la semnarea contractului).Materia din care este confecționat voucher, dimensiunile, culorile, logourile care sunt aplicate se vor negocia la încheierea contractului.

3. Modul de achitare Certificatelor Valorice (vouchere)

  • Achitarea în avans (până la utilizare a Certificatelor) a unui procent din suma totală a contractului.
  • Achitarea diferenței de plată după un raport lunar de utilizare a Certificatelor.
  • Certificatele nevalorificate nu se vor achita (în cazuri de furt, pierdere etc.).
  • Toate aspectele ce țin de procentajul de achitare, modalitatea de monitorizare și raportare, se vor discuta la încheierea contractului.

4. Data limită de prezentare a ofertelor: 2 iunie 2023, ora 19:00.

La selectarea ofertelor se va lua în considerare locațiile magazinelor, condițiile de tipărire, utilizare a voucherelor.

CEPD își rezervă dreptul de a cere informații suplimentare de la ofertanți, în caz de necesitate.

5. Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Vouchere alimentare”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Solicitare de oferte: procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse igienice, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse igienice, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați și comunitățile aferente

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF, Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse igienice. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea Certificatelor valorice.

Obiectul achiziției îl constituie – un lot de 2650 vouchere, cu valoarea nominală de 300 MDL fiecare, pentru produse igienice (în asortiment obligatoriu sa fie șampon, gel de duș, pastă de dinți, perie de dinți, pampers pentru copii și adulți, șervețele umede, praf de spălat, pieptene etc.) care vor fi distribuite cu titlu gratuit refugiaților din Ucraina, din Centrele pentru refugiați și comunitățile aferente (or. Criuleni; or. Călărași; com. Cărpineni, r. Hîncești; or. Cimișlia; com. Congaz, r. Comrat; or. Soroca; com. Greblești, r. Strășeni; com. Cojușna, r. Strașeni; or. Dondușeni).

  1. Ofertele vor include obligatoriu informație cu privire la:
  • Extrasul din Registrul de Stat;
  • Specificațiile voucherului (Modalitatea de evidentă sau identificare (serie număr, QR cod, etc.), termenul de valabilitate, condițiile de utilizare ș.a.);
  • Scrisoare de confirmare a disponibilității de a prezenta la necesitate a raportului privind utilizarea voucherului de către beneficiar (numărul de identificare a voucherului, valoarea nominală, data utilizării, suma totală a voucherelor utilizate);
  • Termen de valabilitate a ofertei – minim 30 de zile;
  • Locațiile farmaciilor unde pot fi utilizate acestea vouchere (vezi localitățile de mai sus);
  • La cerere sa fie prezentate Certificatele de calitate ale produselor;
  • Ofertele să fie confirmate prin aplicarea semnăturilor și stampilei.

2. Cerințele față de Certificatele valorice (vouchere)

  • Indicarea valorii nominale a voucherului.
  • Certificatul valoric (voucher) poate fi folosit pentru cumpărarea exclusivă a produselor igienice.
  • Pe certificatul valoric (voucher) să fie aplicat un număr de serie sau QR cod etc., după care sa fie posibil de a prezenta raportul privind utilizarea voucherului de către beneficiar.
  • Certificatul valoric (voucher) poate fi utilizat într-o rețea de magazine amplasate în diferite raioane ale Moldovei (a se vedea localitățile indicate mai sus);
  • Se interzice schimbul contra mijloacelor bănești în numerar;
  • La returnarea produselor achiziționate (dacă aceasta este prevăzută de lege) în baza certificatului valoric (voucher) este interzisă acordarea în schimb a numerarului. Returnarea produselor va acorda beneficiarului de voucher dreptul să primească în schimb produse în aceeași valoare;
  • La procurarea mărfurilor în valoare mai mare decât valoarea nominală indicată în voucher, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (beneficiar);
  • În caz de deteriorarea certificatului valoric (voucher), acesta este restabilit gratis. Certificatul valoric (voucher) va avea un termen de valabilitate de minim 2 luni de la momentul emiterii (se negociază la semnarea contractului). Materia din care este confecționat voucher, dimensiunile, culorile, logourile care sunt aplicate se vor negocia la încheierea contractului.

3. Modul de achitare a Certificatelor Valorice (vouchere)

  • Achitarea în avans (până la utilizare a Certificatelor) a unui procent din suma totală a contractului.
  • Achitarea diferenței de plată după un raport lunar de utilizare a Certificatelor.
  • Certificatele nevalorificate nu se vor achita (în cazuri de furt, pierdere etc.).
  • Toate aspectele ce țin de procentajul de achitare, modalitatea de monitorizare și raportare, se vor discuta la încheierea contractului.

4. Data limită de prezentare a ofertelor: 2 iunie 2023, ora 19:00.

La selectarea ofertelor se va lua în considerare locațiile magazinelor, condițiile de tipărire, utilizare a voucherelor.

CEPD își rezervă dreptul de a cere informații suplimentare de la ofertanți, în caz de necesitate.

5. Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Vouchere pentru produse igienice”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Solicitare de oferte: procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse medicale, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse medicale, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați și comunitățile aferente

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF, Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru produse medicale. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea Certificatelor valorice.

Obiectul achiziției îl constituie – un lot de 2650 vouchere, cu valoarea nominală de 250 MDL fiecare, pentru produse medicale care vor fi distribuite cu titlu gratuit refugiaților din Ucraina, din Centrele pentru și comunitățile aferente (or. Criuleni; or. Călărași; com. Cărpineni, r. Hîncești; or. Cimișlia; com. Congaz, r. Comrat; or. Soroca; com. Greblești, r. Strășeni; com. Cojușna, r. Strașeni; or. Dondușeni).

  1. Ofertele vor include obligatoriu informație cu privire la:
  • Extrasul din Registrul de Stat;
  • Specificațiile voucherului (Modalitatea de evidentă sau identificare (serie număr, QR cod, etc.), termenul de valabilitate, condițiile de utilizare ș.a.);
  • Scrisoare de confirmare a disponibilității de a prezenta la necesitate a raportului privind utilizarea voucherului de către beneficiar (numărul de identificare a voucherului, valoarea nominală, data utilizării, suma totală a voucherelor utilizate);
  • Termen de valabilitate a ofertei – minim 30 de zile;
  • Locațiile farmaciilor unde pot fi utilizate acestea vouchere (vezi localitățile de mai sus);
  • La cerere sa fie prezentate Certificatele de calitate ale produselor;
  • Ofertele să fie confirmate prin aplicarea semnăturilor si stampilei

2. Cerințele față de Certificatele valorice (vouchere)

  • Indicarea valorii nominale a voucherului.
  • Pe certificatul valoric (voucher) să fie aplicat un număr de serie sau QR cod etc., după care sa fie posibil de a prezenta raportul privind utilizarea voucherului de către beneficiar.
  • Certificatul valoric (voucher) poate fi utilizat într-o rețea de magazine amplasate în diferite raioane ale Moldovei (a se vedea localitățile indicate mai sus);
  • Se interzice schimbul contra mijloacelor bănești în numerar;
  • La returnarea produselor achiziționate (dacă aceasta este prevăzută de lege) în baza certificatului valoric (voucher) este interzisă acordarea în schimb a numerarului. Returnarea produselor va acorda beneficiarului de voucher dreptul să primească în schimb produse în aceeași valoare;
  • La procurarea mărfurilor în valoare mai mare decât valoarea nominală indicată în voucher, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (beneficiar);
  • În caz de deteriorarea certificatului valoric (voucher), acesta este restabilit gratis. Certificatul valoric (voucher) va avea un termen de valabilitate de minim 2 luni de la momentul emiterii (se negociază la semnarea contractului).Materia din care este confecționat voucher, dimensiunile, culorile, logourile care sunt aplicate se vor negocia la încheierea contractului.

3. Modul de achitare Certificatelor Valorice (vouchere)

  • Achitarea în avans (până la utilizare a Certificatelor) a unui procent din suma totală a contractului.
  • Achitarea diferenței de plată după un raport lunar de utilizare a Certificatelor.
  • Certificatele nevalorificate nu se vor achita (în cazuri de furt, pierdere etc.).
  • Toate aspectele ce țin de procentajul de achitare, modalitatea de monitorizare și raportare, se vor discuta la încheierea contractului.

4. Data limită de prezentare a ofertelor: 2 iunie 2023, ora 19:00.

La selectarea ofertelor se va lua în considerare locațiile magazinelor, condițiile de tipărire, utilizare a voucherelor.

CEPD își rezervă dreptul de a cere informații suplimentare de la ofertanți, în caz de necesitate.

5. Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Vouchere pentru produse medicale”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Solicitare oferte: procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru obiectele personale necesare și hainele de calitate

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru obiectele personale necesare și hainele de calitate, repartizate persoanelor refugiate (cu titlu gratuit)

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați și comunitățile aferente

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF, Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea Certificatelor valorice (vouchere) pentru obiectele personale și hainele de calitate. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea Certificatelor valorice.

Obiectul achiziției îl constituie – un lot de 2650 vouchere, cu valoarea nominală de 1200 MDL fiecare, pentru obiectele personale și hainele de calitate care vor fi distribuite cu titlu gratuit refugiaților din Ucraina, din Centrele pentru refugiați și comunitățile aferente (or. Criuleni; or. Călărași; com. Cărpineni, r. Hîncești; or. Cimișlia; com. Congaz, r. Comrat; or. Soroca; com. Greblești, r. Strășeni; com. Cojușna, r. Strașeni; or. Dondușeni).

  1. Ofertele vor include obligatoriu informație cu privire la:
  • Extrasul din Registrul de Stat;
  • Specificațiile voucherului (Modalitatea de evidentă sau identificare (serie număr, QR cod, etc.), termenul de valabilitate, condițiile de utilizare ș.a.);
  • Scrisoare de confirmare a disponibilității de a prezenta la necesitate a raportului privind utilizarea voucherului de către beneficiar (numărul de identificare a voucherului, valoarea nominală, data utilizării, suma totală a voucherelor utilizate);
  • Termen de valabilitate a ofertei – minim 30 de zile;
  • Locațiile magazinelor unde pot fi utilizate acestea vouchere (vezi localitățile de mai sus);
  • La cerere sa fie prezentate Certificatele de calitate ale produselor;
  • Ofertele să fie confirmate prin aplicarea semnăturilor si ștampilei.

2. Cerințele față de Certificatele valorice (vouchere)

  • Indicarea valorii nominale a voucherului.
  • Certificatul valoric poate fi folosit pentru cumpărarea produsului indicat (obiecte personale, îmbrăcăminte, încălțăminte)
  • Pe certificatul valoric (voucher) să fie aplicat un număr de serie sau QR cod etc., după care sa fie posibil de a prezenta raportul privind utilizarea voucherului de către beneficiar.
  • Certificatul valoric (voucher) poate fi utilizat într-o rețea de magazine amplasate în diferite raioane ale Moldovei (a se vedea localitățile indicate  mai sus);
  • Se interzice schimbul contra mijloacelor bănești în numerar;
  • La returnarea produselor achiziționate în baza certificatului valoric (voucher) este interzisă acordarea în schimb a numerarului. Returnarea produselor va acorda beneficiarului de voucher dreptul să primească în schimb produse în aceeași valoare;
  • La procurarea mărfurilor în valoare mai mare decât valoarea nominală indicată în voucher, diferența se va achita sub formă de bani de către cumpărător (beneficiar);
  • În caz de deteriorarea certificatului valoric (voucher), acesta este restabilit gratis. Certificatul valoric (voucher) va avea un termen de valabilitate de minim 2 luni de la momentul emiterii (se negociază la semnarea contractului).Materia din care este confecționat voucher, dimensiunile, culorile, logourile care sunt aplicate se vor negocia la încheierea contractului.

3. Modul de achitare Certificatelor Valorice (vouchere)

  • Achitarea în avans (până la utilizare a Certificatelor) a unui procent din suma totală a contractului.
  • Achitarea diferenței de plată după un raport lunar de utilizare a Certificatelor.
  • Certificatele nevalorificate nu se vor achita (în cazuri de furt, pierdere etc.).
  • Toate aspectele ce țin de procentajul de achitare, modalitatea de monitorizare și raportare, se vor discuta la încheierea contractului.

4. Data limită de prezentare a ofertelor: 2 iunie 2023, ora 19:00.

La selectarea ofertelor se va lua în considerare locațiile magazinelor, condițiile de tipărire, utilizare a voucherelor.

CEPD își rezervă dreptul de a cere informații suplimentare de la ofertanți, în caz de necesitate.

5. Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Vouchere pentru obiecte personale”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Proiectul individual și de grup în instruirea profesională

În cadrul proiectului CONSEPT 5, la CE PRO DIDACTICA s-a desfășurat, la 3-5 mai 2023, al doilea modul din programul ”Portofoliul și proiectul modular în abordarea didacticii moderne”. Cadre didactice din sistemul învățământului profesional au examinat și s-au implicat în explorarea diverselor aspecte ale subiectului Proiectul individual și de grup în instruirea profesională. Diversitatea proiectelor individuale și de grup, aplicabilitatea lor și mai ales oportunitatea pentru dezvoltarea competențelor profesionale, precum și a competențelor solicitate de angajatori în secolul al XXI-lea au fost în centrul activităților.
Cursanții și-au împărtășit experiența și au discutat posibilitățile de organizare a lucrului asupra proiectelor, astfel ca randamentul/impactul să fie maxim. Ca temă pentru certificare, participanții la training vor elabora toată prezentarea didactică pentru două proiecte, pe care le vor aplica în următorul an de studii: temă, sarcini, etape, produse așteptate și criterii de evaluare.

Solicitare de oferte: procurare de articole de uz casnic pentru persoanele refugiate din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea a 1440 de articole de uz casnic pentru persoanele refugiate

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/ PCF din Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tender cu privire la procurarea de articole de uz casnic. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea articolelor de uz casnic pentru dotarea a 9 Centre de Plasament pentru Refugiați, beneficiare ale proiectului, după cum urmează:

Nr.DenumireCaracteristici (cerințele minimale)Cantitate, locațieTotal
      Lot 1                Lenjerie de patȚesătură bumbac 100%, albită, cu desen imprimat sau fără, culori pastelate care nu se modifică la spălare, rezistentă la spălări repetate T° 90°C, să absoarbă transpirația si umezeala. Ața pentru cusătură să reziste la dezinfecția termo-chimică la 90 °C. Densitatea minim 140 g/m², dimensiuni 150×210 cm.    360 seturi      360
    Lot 2    Plapumă  Dimensiunea: 140/145x210cm, antialergică și antibacteriană, țesătura de acoperire 100% bumbac; -densitatea țesăturii min. 150 g/ m.p., antialergică și antibacteriană  360 bucăți      360
      Lot 3    Prosop        Prosoape de baie plușate din bumbac 100%, color (albastru, violet,bej). Culoarea se coordonează cu beneficiarul. Densitatea 450-550gr, 140×70  360 bucăți      360
        Lot 4PernăMărimea de 70×50 cm, -țesătura de acoperire 100% bumbac; -densitatea țesăturii min. 150 g/ m.p.; compoziția: poliester, fibră siliconizată de poliester 100 %, antialergică și antibacteriană, elasticitate bună și permanentă, rezistentă la frecare, la întindere;360 bucăți          360

Ofertele vor include obligatoriu:

  • lista articolelor propuse, luând în considerare cerințele incluse în cerere, specificând detaliat parametri (producător, dimensiuni, etc.);
  • oferta financiară (în lei, cu TVA);
  • termenii de livrare și de garanție;
  • termenul de valabilitate a ofertei;
  • livrarea articolelor pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hâncești, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strășeni, or. Dondușeni).

Pot fi prezentate una sau mai multe versiuni de oferte, în funcție de loturile incluse.

Data limită de prezentare a ofertelor: 18 mai 2023, ora 17:00.

Prețul va include costul unității per lot/loturi și totalul, taxele vamale și alte cheltuieli de livrare și vămuire plătite, livrarea articolelor pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

La selectarea ofertelor se va lua în considerare nu doar cel mai mic preț oferit, ci și calitatea articolelor propuse, termenul de livrare și perioada de garanție.

CEPD își rezervă dreptul de a procura diferite loturi de la diferiți furnizori sau de a refuza procurarea unui anumit lot. Comisia de selectare va considera oferta nevalabilă pentru un lot concret în cazul când oferta pentru lotul dat este incompletă (nu conține toate compartimentele lotului) sau dacă articolul propus nu asigură funcționalitatea necesară scopului proiectului.

Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Articole de uz casnic pentru Centrele de plasament pentru refugiați”.

Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Solicitare de oferte: procurare de aparate electrice pentru persoanele refugiate din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea a 198 de aparate electrice pentru persoanele refugiate

din 9 Centre de Plasament pentru Refugiați

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi / PCF din Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tender cu privire la procurarea electrocasnicelor. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind procurarea aparatelor electrice pentru dotarea a 9 Centre de Plasament pentru Refugiați, beneficiare ale proiectului, după cum urmează:

Nr.DenumireCaracteristici (cerințele minimale)Cantitate, locațieTotal
          Lot 1        Încălzitor cu ventilator   (Aerotermă)Puterea: =>1500W
Tensiunea de alimentare   220 V
Element de încălzire  Spirală
Control: Mecanic
Suprafața spațiu încălzit =>20 m.p.
Reglare temperatură: Da
Termostat:  Da
Materialul carcasei:  Plastic rezistent la temperaturi înalte, metal
Reglare temperatură:  2 trepte
Regim de ventilare fără încălzire
Greutatea: => 0,9 kg
Protecția împotriva supraîncălzirii    
45 (câte 5 in fiecare centru)45  
    Lot 2    Uscător de părConsum energie: =>1600 W
Tensiunea de alimentare   220 V
Număr regime de temperatură: => 2
Aprovizionare cu aer rece
Protecție împotriva supraîncălzirii      
45 (câte 5 in fiecare centru)45
        Lot 3        Fier de călcatMaterial talpă:  Aluminiu cu acoperire neaderentă, Ceramică
Consum energie:  =>2000 W
Tensiunea de alimentare   220 V
Volumul rezervorului de apă: => 250 ml
Debit de abur: => 35 g/min
Lovitura de aburi: => 120 g/min
Spray:  Da
Aburire verticala:  Da
Deconectare automată:  Da
Sistem anti-picurare Da  
    45 (câte 5 in fiecare centru)    45
            Lot 4            Cuptor ElectricConsum energie:  =>1000 W
Tensiunea de alimentare   220 V
Temperatura maximă încălzire => 230 °C
Termostat  Da
Indicator de funcționare Da
Tip control Mecanic,
Electronic Timer pornire/oprire Da
Înălțime  =>20 cm
Lățime  =>36 cm
Adâncime =>27 cm  
          45 (câte 5 in fiecare centru)          45
      Lot 5        Cuptor cu microundeConsum energie =>1150 W
Tensiunea de alimentare   220 V
Moduri de funcționare Microunde
Volumul camerei => 23 l
Număr niveluri de putere =>6
Acoperirea internă a camerei  Bio Ceramică emailată
Tip control Mecanic rotativ
Ceas Da
Semnal sonor la oprire  Da
Diametru platou => 288mm
Iluminare camera Da
Lăţime  => 48cm
Adâncime => 37cm
Înălţime  => 27 cm  
18 (câte 2 in fiecare centru)18

Ofertele vor include obligatoriu:

  • lista echipamentului propus, luând în considerare parametrii incluși în configurație, specificând detaliat componentele (producător, model etc.);
  • oferta financiară (în lei, cu TVA);
  • termenii de livrare și de garanție;
  • termenul de valabilitate a ofertei;
  • livrarea echipamentului pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

Pot fi prezentate una sau mai multe versiuni de oferte, în funcție de loturile incluse.

Data limită de prezentare a ofertelor: 12 mai 2023, ora 17:00.

Prețul va include costul unității per lot/loturi și totalul, taxele vamale și alte cheltuieli de livrare și vămuire plătite, livrarea echipamentului pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

La selectarea ofertelor se va lua în considerare nu doar cel mai mic preț oferit, ci și calitatea echipamentului propus, termenul de livrare și perioada de garanție.

CEPD își rezervă dreptul de a procura diferite loturi de la diferiți furnizori sau de a refuza procurarea unui anumit lot. Comisia de selectare va considera oferta nevalabilă pentru un lot concret în cazul când oferta pentru lotul dat este incompletă (nu conține toate compartimentele lotului) sau dacă echipamentul propus nu asigură funcționalitatea necesară scopului proiectului.

Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Echipament electrocasnic pentru Centrele de plasament pentru refugiați”.

Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Solicitare de oferte: procurare echipament IT pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub)

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O.

LANSEAZĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA TENDERUL

cu privire la procurarea echipamentului IT pentru dotarea

a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub),

destinate copiilor și tinerilor refugiați

Proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”

Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O. (CEPD), cu suportul Fundației pentru copii Pestalozzi/PCF din Elveția, implementează proiectul „Suport pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova”. Obiectivul principal al proiectului constă în ameliorarea dificultăților cu care se confruntă refugiații ucraineni în Republica Moldova. Proiectul își propune drept scop crearea condițiilor de trai decente pentru refugiații ucraineni (adulți, copii și tineri) din 9 comunități și ameliorarea stării lor de bine în vederea depășirii traumelor cauzate de război.

În acest context, CEPD lansează invitația de participare la tenderul cu privire la procurarea echipamentului IT pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub), destinate copiilor și tinerilor refugiați. Scopul anunțului este identificarea și selectarea a celor mai bune oferte privind echipamentului IT pentru dotarea a 9 centre comunitare de educație online (Digital Hub), după cum urmează:

Nr.DenumireCaracteristici (cerințele minimale)Cantitate, locațieTotal
          Lot 1        NotebookDisplay: 15.6″ FHD 1920×1080 Non-glare Procesor: Nuclee: 2 Procese: 4, 
Frecventa pîna la 4.1GHz, Cashe L3: 6 MB Memorie:  8Gb PC4-19200
SSD: 256Gb PCIE
Video: Integrata
I/O: HDMI, WiFi 802.11ac, Bluetooth, USB-C,          USB 3.2, USB 2.0×2, WebCam
Tastiera iluminata
Windows 11Pro
Greutatea < 2kg.  
    36 (câte 4 în fiecare centru)    36  
    Lot 2    TabletăPlatformă sistem de operare  Android
Versiune sistem de operare   Android11 Diagonala ecranului  10.5 inch
Rezoluția ecranului    1920*1200
Aspect imagine  16:10
Chipset   Unisoc Tiger T618
Procesor  Octa-Core GPU  Mali- G52 MP2 Memorie internă  64GB
Memoria RAM  4GB
Slot Card de Memorie  micro SDXC Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac,
Bluetooth 5.0, A2DP, LE, GPS A-GPS, Glonass, Galileo, QZSS,  USB 2.0
Încărcător USB Type-C
Acumulator  Li-Polymer 7000mAh
Camera   8MP  Frontală 5MP  1080p@30fps Sunet 3,5 mm mini-jack, Difuzor Senzori Accelerometer, Gyro, Proximity Scanner de amprente digitale Cablu si adaptor de alimentare      
    40 (câte 4-5 în fiecare centru)    40
        Lot 3        Imprimanta Multifuncțională InkJet Wi-Fi All-in-One Ink Tank Printer   (analog cu Inkjet Epson L3250)  Alimentare cu cerneală: Sistem de Alimentare Continuă cu Cerneală
Funții: Imprimare, Copiere, Scanare Color A4 Piezoelectric cu jet de cerneală
Rezoluție 1440*5760 dpi
Dimensiunea min picăturii 3pL
Cerneala Pe bază de coloranți, 4x rezervori de cerneală, Negru, Cyan, Galben, Magenta Imprimarea fără margini
Capacitatea tăvii 100foi, 64-300g/m.p.
Tip scaner Tablet
Tipul senzorului  CIS
Format scaner 216*297 mm
Rezoluție optică 1200dpi
Rezoluție de scanare maximă 2400 dpi Viteza de scanare, o parte @300dpi  11 ipm Viteza de scanare, duplex @300dpi  28ipm Format Hîrie: A4 (21.0×29.7 cm), A6 (10.5×14.8 cm), A5 (14.8×21.0 cm), B5, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 16:9, DL (Envelope), No. 10 (Envelope), C6 (Envelope), Letter, User defined, Legal Interfețe: USB, WiFi, Wi-Fi Direct Consumabile: EcoTank ink bottle    
    9 (câte 1 în fiecare centru)    9
        Lot 4        Mouse optic (analog cu Logitech M170)Tip mouse: Fără fir, Optic
Interfața: USB
Număr butoane: 3
Alimentarea: Baterie 1 AA
Tipul de conexiune: Radio unde 2,4 GHz Raza de conexiune: pînă la 10m
        40 (câte 4-5 in fiecare centru)        40
        Lot 5        Caști cu microfon1 x mini-jack 3.5mm
Tip microfon: unidirecțional
Impedanță de intrare: 32 Ohm
Sensibilitate (căști): 100dB +/-3dB Sensibilitate (microfon): -58 dBV/µBar, -38 dBV/Pa +/- 4 dB
Frecventa (casca): 20 Hz – 20 kHz
Frecventa (Microfon): 100Hz – 16KHz  
      40 (câte 4-5 in fiecare centru)      40

Ofertele vor include obligatoriu:

  • lista echipamentului propus, luând în considerare parametrii incluși în configurație, specificând detaliat componentele (producător, model etc.);
  • oferta financiară (în lei, cu TVA);
  • termenii de livrare și de garanție;
  • termenul de valabilitate a ofertei;
  • livrarea echipamentului IT pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

Pot fi prezentate una sau mai multe versiuni de oferte, în funcție de loturile incluse.

Data limită de prezentare a ofertelor: 12 mai 2023, ora 17:00.

Prețul va include costul unității per lot/loturi și totalul, taxele vamale și alte cheltuieli de livrare și vămuire plătite, livrarea echipamentului pe adresele Centrelor pentru refugiați (or. Criuleni, or. Călărași, com. Cărpineni r. Hînceșri, or. Cimișlia, com. Congaz r. Comrat, or. Soroca, com. Greblești r. Strășeni, com. Cojușna r. Strașeni, or. Dondușeni).

La selectarea ofertelor se va lua în considerare nu doar cel mai mic preț oferit, ci și calitatea echipamentului propus, termenul de livrare și perioada de garanție.

CEPD își rezervă dreptul de a procura diferite loturi de la diferiți furnizori sau de a refuza procurarea unui anumit lot. Comisia de selectare va considera oferta nevalabilă pentru un lot concret în cazul când oferta pentru lotul dat este incompletă (nu conține toate compartimentele lotului) sau dacă echipamentul propus nu asigură funcționalitatea necesară scopului proiectului.

Modalitatea de expediere a ofertelor

Companiile interesate sunt invitate să expedieze dosarele la adresele de email: prodidactica@prodidactica.md, cc: solenciuc@prodidactica.md cu mențiunea ”Echipament IT pentru dotarea centrelor comunitare”. Pentru detalii, ne puteți contacta la tel.: 022 541994, 079403254.

Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarelor. În lipsa acestuia, CEPD nu poartă răspundere pentru dosarele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Educație interculturală pentru părinții din Cucoara, Cahul

În data de 12 aprilie 2023, la grădinița de copii „ALBINUȚA” din satul CUCOARA, a fost organizată o activitate de sensibilizare a părinților privind educația interculturală. Scopul evenimentului a fost de a-i ajuta pe părinți să înțeleagă importanța competențelor interculturale și să învețe cum să le integreze în viața de zi cu zi a copiilor.

Evenimentul a fost deschis de către managerul grădiniței, dna Lidia CERNOV, care a prezentat o introducere despre interculturalitate și cum poate fi aceasta aplicată în viața cotidiană. După aceasta, s-a organizat jocul „Mingea fierbinte”, care a ajutat la spargerea gheții și la crearea unei atmosfere relaxante.
Educatoarele grădiniței, Nina BELEUȚĂ, Natalia OXANI, Cristina STRAISTĂ și Lilia ROȘCA au fost implicate în organizarea activităților, fiecare prezentând câte o temă specifică educației interculturale. Managerul grădiniței a continuat prin introducerea subiectului Educația în bază de gen, integrată în EIC, drepturile și protecția copilului. Apoi, s-au organizat mai multe activități practice, cum ar fi: tehnica „Bomboane colorate”, tehnica „Aisbergul”, lectura ghidată „Ariciul înțelept”, interculturalitatea mânuțelor bune, activitatea „Să mergem împreună” și marele plan de călătorie.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului ”Promovarea și dezvoltarea educației interculturale (EIC) în formarea inițială a cadrelor didactice”, faza a 2-a, sprijinit de Fundația pentru Copii „Pestalozzi”, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. Facilitatorii i-au ajutat pe părinți să înțeleagă mai bine importanța unor elemente ale interculturalității precum competențe precum empatia, toleranța, acceptarea, deschiderea către noi culturi, dialogul intercultural etc.

Acestea au fost organizate într-un mod interactiv, astfel încât părinții să poată însuși mai bine, implicându-se în mod activ. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și reflecții. În general, activitatea de conștientizare a importanței subiectului „Educație Interculturală pentru părinți s-a soldat cu un feedback pozitiv din partea participanților. Grădinița de copii „ALBINUȚA” continuă să promoveze educația interculturală și să ajute la educația copiilor într-un mediu al diversității, deschis și tolerant.

Experiențe de educație interculturală în Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Iargara

Activitatea interculturală „Arta cunoașterii de sine și a celuilalt”, desfășurată în data de 10 aprilie la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Iargara, ca urmare a trainingului desfășurat în cadrul proiectului implementat cu sprijinul Fundației pentru Copii „Pestalozzi” din Elveția – ”Promovarea și dezvoltarea educației interculturale (EIC) în formarea inițială a cadrelor didactice”, faza 2, a fost un succes remarcabil. Învățătoarea claselor primare, dna Rodica COJUHARI, a îmbunătățit competențele interculturale ale elevilor săi, oferindu-le ocazia de a-și descoperi propriile aptitudini și preferințe, și învățându-i să comunice cu colegii lor de manieră pozitivă.

La activitate au participat 14 elevi din clasa a II-a. În cadrul activității, elevii au fost încurajați să formeze grupuri după un criteriu simplu și să realizeze autoportretul prin completarea fișei ”Despre mine”. Apoi, membrii grupului au completat tabelul ”Preferințe și aptitudini”, prin scrierea prenumelui în rubrica care corespunde cu faptele făcute cu plăcere/preferate. Activitatea a fost realizată în grup, respectând timpul alocat de 15-20 de minute.

Ulterior, elevii au avut ocazia să analizeze un tabel, completat de toate grupurile, prin continuarea enunțurilor lacunare: ”Eu mă asemăn/mă deosebesc…”, ”Eu pot să…”, ”Culoarea mea preferată este…”, ”Îmi place de mine, deoarece…”, ”Apreciez la colega mea…”. În urma activității, elevii au ajuns la concluzia că este important să ne cunoaștem aptitudinile, talentele și interesele proprii, și că, prin interacțiune pozitivă și comunicarea cu ceilalți, ne putem asigura o stare de bine și o viață armonioasă.

Activitatea a favorizat multiaspectual dezvoltarea competențelor interculturale la elevi, precum deprinderile de lucru în grup, prietenia, colaborarea, cooperarea, dar și toleranța, respectul reciproc. De asemenea, elevii și-au dezvoltat abilitățile de autocaracterizare, au aplicat exerciții de spargere a gheții, au dezbătut anumite subiecte, s-au antrenat în testul proiectiv, jocul de rol și activitatea independentă.

Parteneriate eficiente în promovarea educației interculturale

La Universitatea de Stat din Moldova continuă activitățile de promovare a educației interculturale prin intensificarea cooperării cu instituțiile de învățământ preuniversitar. La 12 aprilie, în cadrul Centrului de Resurse Didactice pentru Educație Interculturală al Universității de Stat din Moldova, a fost organizat cursul de instruire „Metodologia educației interculturale” pentru cadrele didactice și manageriale din instituțiile educaționale în care își desfășoară stagiile de practică studenții de la Facultatea de Litere și de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială.

Sesiunile de formare, moderate de dr. Dorina ROTARI, s-au axat pe aspecte esențiale privind principiile și dinamica formării competenței interculturale, didactica interculturalului, evaluarea competenței interculturale etc., participanții având oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile interculturale și de a descopei noi practici educaționale pentru a se alinia la provocările școlii multiculturale.

Prin intermediul acestui training au fost diseminate experiențe avansate în domeniul educației interculturale, însușite în cadrul Proiectului „Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice”, faza 2, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu 6 universtăți cu profil pedagogic din țară, cu sprijinul financiar al Fundației pentru Copii PESTALOZZI din Elveția.

Clubul PAIDEIA: competențele verzi

Vineri, la 7 aprilie, în cadrul ședinței clubului PAIDEIA, a fost propusă spre discuție o tematică de o actualitate majoră și necesară pentru toate sectoarele economiei țării noastre – „Dezvoltarea competențelor verzi”, moderatoare – Nicolaev Elena, formatoare națională, expertă în surse regenerabile și eficiență energetică. În cadrul ședinței, au fost abordate noțiunile de competență verde, energie verde, economie verde și tehnologii verzi.

Moderatoarea a venit cu informații despre potențialul utilizării surselor regenerabile de energie al țării noastre și cu exemple de utilizare a energiei solare.

Participanții au concluzionat că tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon cere noi competențe, într-un ritm și la o scară care evidențiază incapacitatea sistemelor de formare actuale. Economia verde a devenit o realitate, apar rapid noi slujbe și programe de pregătire, vechile profesii sunt înlocuite cu altele, de perspectivă, pentru o mai eficientă adaptare la practicile unei economii sustenabile. Serviciile și produsele verzi sunt din ce în ce mai căutate. La sfârșitul sesiunii de dezbateri, cadrele didactice au menționat importanța îmbunătățirii competențelor profesionale privind dezvoltarea durabilă și protecția mediului după principiile economiei verzi și au venit cu soluții privind dezvoltarea acestora la discipoli.

Concurs de angajare în funcția de asistent contabil

CENTRUL EDUCAȚIONAL PRO DIDACTICA

ANUNȚĂ

CONCURS DE ANGAJARE ÎN FUNCȚIA DE ASISTENT CONTABIL (full-time)

Asistentul va activa în cadrul echipei Centrului și va fi responsabil de realizarea în mod eficient  a activității financiar-contabile a Centrului în conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Responsabilităţi de bază:

  • asistență în realizarea activității financiar-contabile a Centrului în conformitate cu dispozițiile legale și regulamentele interne;
  • asistență în elaborarea și implementare planurilor de achiziții;
  • asistență în întocmirea documentației de licitație la toate etapele;
  • asistență în organizarea procedurilor competitive de licitație conform procedurilor interne ale Centrului;
  • implementarea procedurile de contabilitate cu ajutorul programului informațional;
  • implicare în evidența contabilă analitică pentru proiecte;
  • respectarea disciplinei de casă, a regulamentului operațional de casă și a celorlalte dispoziții privind operațiunile cu numerar;
  • responsabilitate pentru stabilirea corectă a documentelor care se întocmesc și de circuitul lor în cadrul Centrului;
  • răspunderea de eficiența și calitatea lucrărilor executate în cadrul serviciului la termenele stabilite prin reglementari interne sau prin alte acte normative;
  • alte sarcini care îi sunt atribuite, în acord cu specificul postului ocupat.

Calificări:

  • Studii medii de specialitate în domeniul economic;
  • Competențe relevante domeniului contabilității;
  • Minimum 3 ani de experiență în calitate de asistent contabil;
  • Abilități avansate de utilizare a aplicațiilor software din pachetul Microsoft Office;
  • Cunoaştere şi utilizare adecvată a aplicaţiilor necesare funcţionării eficiente a programului de contabilitate 1C;
  • Cunoștințe de limbă engleză nivel mediu/avansat vor constitui un avantaj.

Alte cerințe:

  • Abilități avansate de cooperare și de lucru în echipă;
  • Abilităţi excelente de comunicare şi relaţionare interpersonală;
  • Optimism şi capacitate de depăşire prin exemplul propriu a situaţiilor de stres, dificile etc.
  • Abilități de executare în mod independent a responsabilităților, care cer minimum de supervizare. 
  • Atitudine responsabilă faţă de lucrările efectuate şi calitatea bună a executării acestora.

PENTRU A APLICA: Potențialii candidați vor expedia CV-ul și o scrisoare de motivare prin e-mail (cu specificarea Concurs Asistent Contabil), explicând interesul manifestat față de poziția dată.

rbezede@prodidactica.md, tmazilo@prodidactica.md   

Data limită – 25 aprilie 2023

La interviu vor fi invitați doar candidații preselectați.                

Clubul Formatorilor PRO DIDACTICA: suntem o echipă și vrem să ne facem auziți mai bine!

Ieri, 6 aprilie, formatori seniori și juniori ai C.E. PRO DIDACTICA s-au reunit, în format fizic, într-o primă ședință a Clubului formatorilor. Cea dintâi impresie? O comunitate de profesioniști care aspiră spre creștere și continuitate! Cea dintâi senzație? Dor de celălalt, dor de discuții pe subiecte de educație, dor de împărtășire de practici, dor de acțiune în comun – întru creștere și continuitate!


Clubul își propune să consolideze comunitatea PRO DIDACTICA de formatori prin crearea de contexte prielnice unui schimb benefic de experiență profesională, prin promovarea unei viziuni comune referitoare la misiunea formatorului și la educația adulților. Rugată, la acest start, să enumere așteptările și provocările legate de activitatea Clubului, adunarea a listat următoarele.


Așteptări… Sunt multe! Dezvoltare profesională; comunicare profesională și personală; valorificarea experiențelor de succes; o platformă de învățare reciprocă; exersare; aprofundarea abilităților de aplicare cu maxim randament a tehnicilor didactice în uz și de combinare originală a acestora, alta decât se știe; parteneriate între formatorii seniori și cei juniori; identificarea unor modalități de corelare a experienței și a cunoștințelor deținute cu noile realități sociale; elaborarea unui model de evaluare a celor învățate; secvențe de formare cu experți din străinătate etc.


Provocări… Nu sunt mai puține la număr! ”A fi mereu pe val”, ”a fi în trend”; stabilirea priorităților de formare și de acțiune – ”încotro ne putem extinde și unde putem ajunge”; înlăturarea șabloanelor de gândire; identificarea modalităților de transformare a eșecului din sala de clasă în reușită, a mijloacelor ce ar determina schimbările produse de o sesiune de formare la nivel de om și instituție; elaborarea instrumentelor de monitorizare și evaluare a învățării; alcătuirea unui ghid al formatorului etc.


La PRO DIDACTICA se anunță un sezon ”pus” pe (re)gândire și acțiune, în numele educației! Nimic ieșit din comun, pentru comunitatea sa de formatori, un sezon nou însemnând o nouă perspectivă pentru probleme vechi, de actualitate și de viitor; însemnând plusvaloare pentru această comunitate, deci și pentru educația de la noi!

Programul ”Evaluarea calității în învățământul general” are noi absolvenți

Săptămâna curentă, C.E. PRO DIDACTICA a demarat cu o activitate de follow-up, în cadrul programului ”EVALUAREA CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL GENERAL”, acreditat de ANACEC. Pentru această activitate, cursanții – 40 de manageri și cadre didactice din școli și grădinițe cu predare în limba rusă – au completat cu dovezi și constatări indicatori ai unei secvențe de raport de evaluare a instituțiilor educaționale și indicatori ai unei secvențe de raport de evaluare a cadrelor de conducere din învățământ. Temele de casă au fost prezentate în plen și analizate, fiecare beneficiind de un feedback constructiv din partea celor prezenți.


Programul, desfășurat online în perioada 17-27 martie, a avut drept scop dezvoltarea competențelor corpului managerial și profesoral specifice evaluării calității procesului instructiv-educativ, pentru a răspunde calificat necesităților și așteptărilor domeniului. Ghidați de formatorii Lucia ARGINT-CĂLDARE și Alexei ȘEVCIUC, participanții au abordat aspecte metodologice de evaluare a calității serviciilor educaționale; repere conceptuale în evaluarea instituțiilor și a cadrelor de conducere din învățământul general, componentele managementului calității educației; perspectivele de asigurare a calității procesului de învățământ; procesul de elaborare a raportului de activitate al instituției/al managerului;
obiectivele, baza metodologică, procedura de organizare și desfășurare a procesului de evaluare a cadrelor de conducere și instrumentele aferente acestui proces etc.


Programul de formare ”EVALUAREA CALITĂȚII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL GENERAL” așteaptă noi doritori de a-și perfecționa competențele în domeniu. Pentru mai multe detalii despre participare la acesta, sunteți invitați să accesați site-ul Centrului Educațional PRO DIDACTICA.

Noi abilitări profesionale în domeniul educației interculturale

La Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, în incinta Centrului de Resurse Didactice
pentru Educație Interculturală, la 15 și 28 martie, a avut loc trainingul ”Metodologia educației
interculturale” pentru cadrele manageriale și didactice din instituțiile preșcolare și școlare, în care
studenții desfășoară practica pedagogică. Scopul programului de formare a constat în dezvoltarea
competențelor pedagogice de edificare a unei școli incluzive, care promovează cultura conviețuirii și a
dialogului intercultural, care valorifică diversitatea, de orice natură ar fi aceasta: de limbă, cultură,
gândire, gen etc. Trainingul a preconizat următorul impact asupra celor 42 de beneficiari:

  • noi practici educaționale însușite pentru a răspunde provocărilor din școlile multiculturale;
  • abilități îmbunătățite de cunoaștere, înțelegere și protecție a tuturor copiilor;
  • competențe interculturale dezvoltate pentru a fi aplicate în sala de clasă prin metode
    interactive;
  • abilități optimizate de comparare, reflectare și discutare a ceea ce este considerat de la sine
    înțeles ș.a.

Prin activitățile date, echipa universitară de implementare a proiectului, coordonată de dna dr. V. PETCU, diseminează experiența acumulată în cadrul proiectului „Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice”, sprijinit de Fundația pentru Copii „Pestalozzi” din Elveția. Inițiativa în cauză este implementată de CE PRO DIDACTICA, în parteneriat cu 6 universități de profil pedagogic din țară.

Concurs de angajare în funcția de COORDONATOR/COORDONATOARE DE PROIECT

Proiectul Suport pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA A.O., are drept obiectiv principal oferirea de suport umanitar refugiaților ucraineni, inclusiv copii și tineri, din 9 Centre de plasament și din comunitățile respective. 

Proiectul se implementează cu sprijinul Fundației pentru copii Pestalozzi, Elveția.

Perioada de implementare: aprilie – noiembrie 2023.

Managerul de proiect va activa în cadrul echipei Centrului și va fi responsabil de managementul, coordonarea, raportarea și implementarea integrală a activităților din proiect.

Responsabilităţi:

  • Managementul și coordonarea eficace și eficientă a activităților proiectului.
  • Elaborarea planurilor de activitate și a rapoartelor ținând cont de capacități și resurse disponibile, dar și de constrângerile impuse, gestionarea activităților de proiect în cadrul termenilor agreați.
  • Supravegherea și coordonarea activității echipei de proiect, inclusiv distribuirea sarcinilor de lucru, stabilirea responsabilităților și evaluarea performanței membrilor echipei.
  • Gestionarea și controlul utilizării resurselor din cadrul proiectului, inclusiv activități de analiză și estimare a costurilor, elaborarea bugetelor, planificarea și alocarea/realocare a resurselor financiare conform necesităților, precum și monitorizarea respectării planurilor și bugetelor aprobate.
  • Planificarea, administrarea și monitorizarea procurărilor de echipament, servicii, consultanți, personal pentru servicii etc.
  • Completarea corectă şi la timp a documentelor şi păstrarea lor în conformitate cu cerințele și politicile Centrului. Elaborarea şi dezvoltarea documentelor noi în caz de necesitate.
  • Organizarea și facilitarea ședințelor săptămânale de progres pentru proiect și prezentarea rapoartelor lunare de progres pe proiect principalelor părți interesate.
  • Identificarea, analiza și evaluarea riscurilor, elaborarea strategiilor de răspuns la riscuri cu scop de exclude și/sau minimiza impactul negativ al riscurilor pentru proiect.
  • Identificarea și implementarea măsurilor de asigurare a calității și eventual de remediere a deficiențelor depistate cu scopul de a asigura atingerea obiectivelor proiectului.
  • Inițierea, revizuirea, coordonarea și/sau aprobarea schimbărilor la proiect.
  • Coordonarea și comunicarea directă cu finanțatorii, partenerii și beneficiarii proiectului.
  • Executarea altor sarcini și responsabilități necesare realizării scopului proiectului.

Calificări:

  • Studii universitare în pedagogie, științe sociale, educație sau alte domenii conexe;
  • Minimum 3 ani experiență în managementul proiectelor;
  • Experiență de coordonare a instruirilor, seminarelor, atelierelor de lucru etc.;
  • Abilități excelente de utilizare a aplicațiilor software din pachetul Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint), Microsoft Project, Adobe Acrobat, Microsoft Outlook, Share Point și Internetului;
  • Abilități de comunicare în scris și oral în limbile engleză și română, inclusiv abilitatea de a face prezentări, elabora memo-uri, mesaje, scrisori și regulamentele interne, documente și rapoarte;
  • Abilităţi avansate de organizare şi de management al timpului.

Alte cerințe:

  • Abilități avansate de cooperare și de lucru în echipă;
  • Abilităţi excelente de comunicare şi relaţionare interpersonală;
  • Gândire critică, analiză sistemică și soluționarea problemelor complexe;
  • Capacitatea de a aplica judecata profesională și adoptare a deciziilor;
  • Coordonare, capacitate de convingere și comunicare eficientă;
  • Optimism şi capacitate de a depăși prin exemplul propriu situaţiile de stres şi dificultate etc.

PENTRU A APLICA: transmiteţi prin e-mail (cu specificarea Concurs Coordonator Proiect) o scrisoare de motivare, explicând interesul manifestat faţă de poziţia dată; o copie a CV-lui, numele şi informaţia de contact a două persoane de referinţă, inclusiv a angajatorilor precedenţi.

Centrul Educațional PRO DIDACTICA

rbezede@prodidactica.md, prodidactica@prodidactica.md  

Data limită – 10 aprilie 2023.

Doar candidaţii preselectaţi vor fi contactaţi şi invitaţi la interviu.

Programul ”Management în cultură”, la cea de-a doua provocare

La scurt timp de la lansare, de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Ministerul Educației și Cercetării, programul de formare continuă ”MANAGEMENT ÎN CULTURĂ” a adunat un al doilea grup de beneficiari: directori, directori adjuncți, șefi de subdiviziuni ale teatrelor, muzeelor,  bibliotecilor și caselor de cultură din toate zonele republicii. Instruirea, îndreptată spre capacitarea managerilor din cultură de a asigura buna funcționare a instituțiilor pe care le conduc, se va desfășura în
perioada 27 martie-26 aprilie, în format offline, la Centrul Educațional PRO DIDACTICA, și online, cu sesiuni sincron/asincron.

Programul pune accentul pe dezvoltare personală și profesională autentică și durabilă, incluzând demersuri axate pe subiecte din domeniile prioritare pe care se bazează standardele de competență profesională a managerilor instituțiilor culturale – Viziune și strategii; Resurse umane; Resurse financiare și materiale; Structuri și proceduri; Marketing și promovare; Implementarea inovațiilor; Proiectele culturale și fundraising, dar și din cel al self-managementului.

Cheltuielile legate de participarea la program, cu excepția celor pentru transport, sunt acoperite de Ministerul Culturii.

Platforma ”Educație”: despre responsabilitatea unui parteneriat cu profesorii de la Ungheni

Ultima ședință a Clubului competențelor sociale / Soft Skills Club al PLATFORMEI ”EDUCAȚIE” a avut loc la Liceul ”M. EMINESCU” din Ungheni, pe data de 24 martie. Moderată de Elena CREANGĂ și Veronica ROTARI, formatoare formată în cadrul proiectului, activitatea a pus în discuție un subiect important pentru actul didactic: ponderea și potențialul parteneriatului profesor-bibliotecar și responsabilitatea acestuia pentru eficientizarea proceselor din școală, pentru deciziile luate, acţiunile realizate şi consecinţele acestor acţiuni.

Având la bază cadrul ERRE, instruirea s-a axat pe abordarea teoretică și, mai ales, practică a următoarelor aspecte: Responsabilitatea: repere noționale; Responsabilitatea – resursă

impunătoare a personalității; Nivelurile responsabilității; Componentele mecanismului psihologic al responsabilității; Succesiunea etapelor în ceea ce privește responsabilitatea personală; Recomandări metodologice de dezvoltare a responsabilității; Aplicații. Testarea nivelului de responsabilitate a actorilor educaționali.

În luna aprilie, PLATFORMA ”EDUCAȚIE” va organiza 2 arene virtuale, în cadrul cărora participanții la cele 6 ședințe ale Clubului competențelor sociale, formatori și beneficiari, se vor expune pe marginea rezultatelor activității. Proiectul PLATFORMA ”EDUCAȚIE” al programului Uniunii Europene MĂSURI DE PROMOVARE A ÎNCREDERII este implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol. Faza actuală, realizată în perioada martie 2022 – mai 2023, are drept scop dezvoltarea competențelor sociale ale cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului.