PENTRU O MAI BUNA ADMINISTRARE SI RESPONSABILIZARE IN SCOALA

In perioada 18 – 20 octombrie 2007, Centrul Educational PRO DIDACTICA organizeaza al doilea seminar de formare profesionala din cadrul proiectului „Pentru o mai buna administrare si responsabilizare in scoala”. Proiectul este implementat in parteneriat cu Centrul Educatia 2000+ din Bucuresti, cu sprijinul financiar al Institutului pentru o Societate Deschisa, in cadrul programului RE:FINE cu contributia Education Support Program, Budapesta.

Obiectivul general al proiectului este crearea unui cadru de lucru necesar implementarii unui model de luare a deciziilor care incurajeaza buna administrare si transparenta in sectorul educational din Republica Moldova si Romania.
La seminar vor participa 35 de membri ai Consiliilor de Administratie, Consiliul Parintilor si reprezentanti ai APL din cele 7 licee selectate, la nivel national: LT „Liviu Damian”, Riscani, LT „A. Russo”, Orhei, LT „M. Eminescu”, Comrat, LT „Alexandru cel Bun”, Slobozia, Stefan Voda, LT Mingir Hincesti, LT Varnita Anenii Noi.
In cadrul seminarului formatorii Centrului, impreuna cu echipele din scoli, vor discuta urmatoarele probleme: buna guvernare si managementul scolii, rolul si activitatile Consiliului de Administratie, Consiliul Elevilor si Consiliului Parintilor si metode de imbunatatire a planului de dezvoltare scolara in vederea bunei administrari si responsabilizarii in scoala, construirea unor parteneriate eficiente si durabile cu comunitatea, principiile educatiei comunitare etc. De asemenea, se vor prezenta si dezbate experiente de succes in implementarea proiectelor de dezvoltare scolara, optimizate in cadrul proiectului.

Viorica GORAS-POSTICA,
coordonator de proiect