PROGRAM DE FORMARE LA LIMBA ROMÂNĂ PENTRU PROFESORII DIN UTA GĂGĂUZIA

osce1În perioada 30 octombrie -3 noiembrie curent, la Centrul Educaţional PRO DIDACTICA  s-a desfăşurat a doua etapă a unui program de formare pentru profesorii de limba română pentru alolingvi din UTA Găgăuzia, care predau această disciplină la ciclul primar.
La activitate au participat  67 de profesori din diverse instituţii şcolare, care au fost instruiţi de o echipă din 10 formatori. Programul a inclus 5 zile de training, o excursie didactică şi asistarea la ore în LT „ B. Herţli” din Chişinău. Programul a avut un caracter interactiv şi s-a desfăşurat în cheia  aplicării tehnologiilor educaţionale moderne şi a învăţării centrate pe elev.

Participanţii au beneficiat de un suport de curs, construit în baza a 5 module, care a cuprins o tematică diversă, fiind în corespundere cu nevoile de formare ale acestora: Metodologia formării competenţelor, Proiectarea didactică, Formarea competenţelor lexicale specifice cursului oral, Activitîţi specifice etapei primare, Metode de memorare eficientă a vocabularului, Abordarea comunicativ-funcţională a gramaticiietc.

După o perioadă de aplicare la clasă a celor însuşite, profesorii se vor întruni pe 3 decembrie, în cadrul activităţilor de follow-up, pentru împărtăşirea experienţei acumulate şi realizarea unui schimb de bune practici.

Programul de formare se desfăşoară în cadrul proiectului „Optimizarea predării limbii  române în UTA Găgăuzia” şi este sprijinit de Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE şi de Biroul  Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

osce4 osce3 osce2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *