Promovarea specialităților pedagogice la nordul țării continuă

În perioada de vacanță, elevii de la trei instituții educaționale – Liceul Teoretic „M. Lomonosov”, Gimnaziul nr. 9 din Bălți și Gimnaziul „E. Coșeriu” din satul Catranâc, raionul Fălești – au avut oportunitatea de a participa la o serie de activități educaționale și metodice organizate pentru promovarea studiilor la Colegiul Pedagogic din Bălți. Aceste activități au avut drept scop promovarea educației timpurii, Învățământului primar și educației muzicale, ca potențiale trasee profesionale pentru elevii claselor a 7-a, a 8-a și a 9-a.

Activitatea educațională desfășurată la Liceul Teoretic ”M. Lomonosov” a atras un număr considerabil de elevi, care și-au demonstrat interesul față de cariera pedagogică. Pe parcursul sesiunii, elevii au fost informați despre oportunitățile și beneficiile unei cariere în educație timpurie. Activitățile interactive și discuțiile deschise au creat un mediu propice pentru explorarea acestui domeniu, cât și pentru identificarea oportunităților de viitor. Elevii au participat la activitate cu plăcere, manifestând curiozitate față de activitatea educatorului.

La Gimnaziul nr. 9 din Bălți, elevii au avut parte de o prezentare detaliată a profilului cadrului didactic de educație muzicală. Facilitatoarea activității a subliniat importanța formării profesionale în domeniul educației muzicale și a răspuns la întrebările elevilor cu privire la această specialitate cu profil artistic și pedagogic. Prin activități didactico-muzicale interactive și simulări (concursul muzical improvizat), elevii au fost motivați să exploreze aceste oportunități și să ia în considerare o asemenea provocare pentru o posibilă carieră în domeniul educației.

Activitatea desfășurată la Gimnaziul „E. Coșeriu” din satul Catranâc a fost reușită și interesantă, pentru marea majoritate a elevilor, în ciuda caniculei și a priorității unui alt tip de odihnă în perioada de vacanță. Elevii au valorificat în mod interactiv perspectivele și oportunitățile în cariera pedagogică, în general și în învățământul primar, în special. Prin intermediul unor ateliere practice și discuții despre educație, organizate altfel, în stil finlandez sau japonez, elevii au avut ocazia să descopere importanța și frumusețea unei cariere pedagogice, care poate cuceri și influența nu doar inima copiilor, dar poate constitui și o deschidere captivantă de a explora sisteme educaționale din toată lumea.

Echipa organizatoare a reușit să creeze un mediu de învățare atractiv și motivant, care să răspundă nevoilor și intereselor elevilor. Aceste activități nu doar că au promovat imaginea Colegiului Pedagogic din Bălți, dar și au contribuit la dezvoltarea profesională a viitorilor educatori, asigurând astfel un viitor promițător pentru învățământul din Republica Moldova.

Deși este perioada de vacanță, elevii au demonstrat o prezență frumoasă la activități, implicându-se în toate sesiunile. Interesul și entuziasmul unor elevi față de cariera pedagogică sunt dovada clară a oportunității acestor activități educaționale și metodice. Prin intermediul acestor evenimente de parteneriat educațional extins, Colegiul Pedagogic din Bălți a reușit să-și promoveze imaginea și să inspire elevii, or profesia de cadru didactic contează, mai mult ca niciodată, aici și acum în Republica Moldova.

Evenimentele în cauză sunt organizate în cadrul subroiectului ”Eduspace: Educația, Dezvoltarea, Umanizarea Specialiștilor Pedagogi de Azi pentru Comunitatea Eco”, in baza Acordului semnat între Banca Mondială și Ministerul Educației și Cercetării, destinat Colegiului Pedagogic ”Ion Creangă” din Bălți.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *