VIZITĂ DE STUDIU ÎN ROMÂNIA

Un grup de 22 de profesori, inclusiv cadre manageriale din şapte licee din Moldova, realizează în perioada 19-24 mai curent o vizită de studiu în România. Activitatea face parte din proiectul “Pentru o mai bună administrare şi responsabilizare în şcoală”, desfăşurat în parteneriat cu Centrul Educaţia 2000+ din Bucureşti.

În program sunt incluse întîlniri cu profesorii şi elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Şcoala cu clasele I-VIII-a „Dr. Aurel Vlad” din Orăştie, jud. Hunedoara, Şcoala cu clasele I-VIII-a „Geo Bogza” din Bălan, jud. Harghita şi Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamţ. De asemenea, profesorii vor avea ocazia să viziteze mai multe monumente istorice din zonele adiacente. Evenimentul se produce la finele unui proiect amplu, cu obiective pertinente de optimizare a competenţelor manageriale de bună guvernare şi de management participativ în instituţiile şcolare.

Următoarea săptămînă, 26-30 mai, va avea loc vizita de răspuns a cadrelor didactice şi manageriale din cele 7 şcoli româneşti incluse în proiect, care vor participa la un schimb de experienţă cu echipe de elevi şi profesori de la liceele teoretice „A. Russo” din Orhei, „Mihai Eminescu” din Comrat şi Liceul Varniţa, Anenii Noi.

Viorica Goraş-Postică,
Coordonatoare