Am dat start ședințelor Clubului PAIDEIA

Pe data de 21 ianuarie curent, Clubul de dezbateri educaționale PAIDEIA a lansat seria de activități programate pentru prima jumătate a anului 2022. Ședința de debut, cu genericul Inteligența emoțională – cheia succesului în viață, a fost moderată de formatoarea Svetlana Șișcanu.  Cadrele didactice și manageriale participante, 30 la număr, au fost implicate activ în discutarea diverselor aspecte ale subiectului: inteligența emoțională și importanța acesteia în viața de zi cu zi; modalitatea de a recunoaște propriile emoții și pe ale altora; gestionarea emoțiilor în raport cu sine și cu ceilalți; caracteristicile unei persoane inteligente emoțional și în stare de abundență; fricile care determină comportamentele umane și pașii spre autosuficiență etc. De asemenea, ei au realizat un șir de exerciții practice.

În final, beneficiarii și-au exprimat recunoștința pentru ”seminarul de suflet” la care au participat, apreciindu-l drept ”foarte util pentru ritmul nostru agitat, care ne-a făcut sa ne reîntoarcem la propriul eu!”.

Următoarea ședință a Clubului, Instruirea “în oglindă”: strategii de predare și strategii de învățare, va avea loc la 4 februarie și va fi realizată de Tatiana Cartaleanu. Înregistrarea doritorilor va începe cu o săptămână înainte de activitate, prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://prodidactica.md/clubul-paideia/ și pe pagina de Facebook a Centrului Educațional PRO DIDACTICA.