BILANȚURI ALE PROIECTULUI DE EDUCAȚIE INTERCULTURALĂ A VIITORILOR PEDAGOGI LA FAZA I

Pestalozzi-EIC

Continuăm procesul de diseminare a rezultatelor proiectului ”Promovarea și dezvoltarea educației interculturale în formarea inițială a cadrelor didactice”, faza I, care s-a desfășurat pe parcursul anilor 2018-2020, în 3 universități partenere: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat ”A. Russo” și Universitatea de Stat din Comrat. 

Inițiativa a fost sprijinită financiar și conceptual-strategic de Fundația pentru Copii Pestalozzi din Elveția și s-a desfășurat cu implicarea responsabilă a coordonatorilor locali: T. ȘOVA (USARB), M. ȘEVCIUC (USM) și M. IANIOGLO (USC). Impactul activităților realizate a fost deja sesizat asupra celor peste o mie de studenți și peste 20 de profesori, autori de Curricula de Educație interculturală, elaborate și pilotate în această perioadă, prin Centrele didactice de resurse în EIC, dotate și inaugurate în proiect, dar și de alte  materiale curriculare, cu caracter de pionierat, în contextul învățământului superior din R. Moldova.

Aceste bune practici ne vor servi ca reper, ca surse de referință, pentru faza a II-a a proiectului, pe care am început-o în luna martie curent și pe care o extindem în alte 4 universităț cu profil pedagogic din Chișinău,Tiraspol, Cahul și Taraclia, dar și la programele de masterat din domeniul Științelor educației.

În acest context, multumim pentru parteneriat eficient echipei de la instituția media AGORA.md, coordonată de Nadia DARII.

 

2222aa2a

843zxsx