CONCURS DE PARTICIPARE LA EXPOZIȚIA ”FARMER-2019”

soya-4

CENTRUL EDUCAŢIONAL PRO DIDACTICA

ANUNŢĂ

CONCURS DE SUSȚINERE A TINERILOR FERMIERI

În perioada 16-19 octombrie 2019, la C.I.E. Moldexpo S.A., va fi organizată cea de-a XXII-a ediție a Expoziției-Târg Internaționale Specializate Farmer. În acest context, Centrul Educațional PRO DIDACTICA anunță un concurs de susținere a participării la expoziție, aplicanții fiind tineri antreprenori sau elevi ai colegiilor, școlilor profesionale și centrelor de excelență care au o afacere și practică agricultura ecologică sau intenționează să se lanseze în viitorul apropiat în domeniu.

Dosarul  trebuie să conțină:

Pentru tinerii antreprenori:

  • Copia Certificatului de înregistrare a firmei, cu menționarea fondatorilor;
  • Prezentarea succintă a produselor;
  • Documente de certificare a produselor în domeniul ecologic.

Pentru elevi:

  • Descrierea dezvoltării unei afaceri viabile în domeniul agriculturii ecologice, inclusiv prezentarea produselor așteptate;
  • Copia buletinului de identitate.

CRITERII DE ELIGIBILITATE:

  • Cetăţean al Republicii Moldova, absolvent sau elev al unei instituții de învățământ profesional tehnic;
  • Vârsta – 16-35 ani;
  • Deținerea unei afaceri sau autor al unei idei de afaceri în domeniul agriculturii ecologice.

Această inițiativă se înscrie în șirul de activități realizate în cadrul proiectului Uniunii Europene “Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia, implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, Centrul Educaţional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Donau Soja (Austria), cu suportul financiar al Uniunii Europene proiect ce îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar.

Centrul Educațional PRO DIDACTICA va achita: taxa de înregistrare și plata pentru spațiul de expunere (aproximativ 4 m.p.).

Participarea la acest concurs va oferi candidaților posibilitatea de a-și promova ideea de afacere/afacerea la nivel național și internațional, inclusiv prin activitățile prevăzute de proiect, orientate spre susținerea agriculturii ecologice.

Dosarele vor fi expediate pe adresa Centrului Educaţional PRO DIDACTICA (mun. Chișinău, str. Armenească, 13), completând CEREREA DE SUSȚINERE (Link) remisă cu toate Anexele solicitate pe adresa: lnahaba@prodidactica.md, prodidactica@prodidactica.md  sau completând FORMULARUL ON-LINE (Link)

Data limită de prezentare a dosarului – 10 septembrie 2019.

Detalii despre expoziție: http://www.farmer.moldexpo.md/