O NOUĂ OPORTUNITATE DEVRAM PENTRU INSTITUȚIILE ÎPT: TÂRGUL BIOFACH

logo-Devram

Zilele acestea (12-15 februarie), la Nürnberg, Germania, are loc ediția 2020 a Expoziției Internaționale BioFach, unul dintre cele mai importante târguri specializate pe produse alimentare bio.

An de an, numărul expozanților săi a crescut, ajungând la impresionanta cifră de 3000, aceștia reprezentând peste 140 de țări. An de an, a crescut și numărul vizitatorilor săi (peste 50000). Deci un eveniment de amploare, cu impact major pentru afaceri în domeniul agriculturii, căci reunește producători și potențiali producători, clienți și potențiali clienți, parteneri și potențiali parteneri – pentru a stabili contacte și a încheia angajamente, precum și reprezentanți ai unor asociații și ONG-uri, politicieni, persoane publice etc. – pentru a discuta despre prezentul și viitorul sectorului. Un eveniment care vădește interesul tot mai mare pentru produsele ecologice, datorat preocupării tot mai mari pentru mediul ambiant și sănătatea consumatorului.

În cadrul proiectului DevRAM, Partea I, care își propune să contribuie la construirea de parteneriate durabile între instituțiile de învățământ profesional tehnic cu profil agricol și mediul de afaceri, standurile BioFach vor fi vizitate de doi manageri (Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul și Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău) și doi agenți economici, cu care colaborează centrele de excelență respective. Aceștia vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu realizările de ultimă oră ale tehnicii și tehnologiilor agroalimentare, să lege colaborări, să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă și să vadă o altă perspectivă. Dar cel mai important, vor avea ocazia să învețe de la cei cu o experiență mai bogată ce înseamnă să faci agricultură ecologică, ce presupune procesul de certificare a produselor bio. Această realitate, aceste modele vor fi diseminate ulterior în școli, pentru ca elevii, viitorii specialiști, să cunoască ”exigențele și pașii” agriculturii ecologice și să o practice.