Platforma ”Educație”: despre responsabilitatea unui parteneriat cu profesorii de la Ungheni

Ultima ședință a Clubului competențelor sociale / Soft Skills Club al PLATFORMEI ”EDUCAȚIE” a avut loc la Liceul ”M. EMINESCU” din Ungheni, pe data de 24 martie. Moderată de Elena CREANGĂ și Veronica ROTARI, formatoare formată în cadrul proiectului, activitatea a pus în discuție un subiect important pentru actul didactic: ponderea și potențialul parteneriatului profesor-bibliotecar și responsabilitatea acestuia pentru eficientizarea proceselor din școală, pentru deciziile luate, acţiunile realizate şi consecinţele acestor acţiuni.

Având la bază cadrul ERRE, instruirea s-a axat pe abordarea teoretică și, mai ales, practică a următoarelor aspecte: Responsabilitatea: repere noționale; Responsabilitatea – resursă

impunătoare a personalității; Nivelurile responsabilității; Componentele mecanismului psihologic al responsabilității; Succesiunea etapelor în ceea ce privește responsabilitatea personală; Recomandări metodologice de dezvoltare a responsabilității; Aplicații. Testarea nivelului de responsabilitate a actorilor educaționali.

În luna aprilie, PLATFORMA ”EDUCAȚIE” va organiza 2 arene virtuale, în cadrul cărora participanții la cele 6 ședințe ale Clubului competențelor sociale, formatori și beneficiari, se vor expune pe marginea rezultatelor activității. Proiectul PLATFORMA ”EDUCAȚIE” al programului Uniunii Europene MĂSURI DE PROMOVARE A ÎNCREDERII este implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol. Faza actuală, realizată în perioada martie 2022 – mai 2023, are drept scop dezvoltarea competențelor sociale ale cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *