CTA Svetlâi: stagiu de practică la ”Centrul Tehnic” din or. Ceadâr-Lunga

devram_15.12

Ivan Tabunșcic își urmează studiile la specialitatea ”Mecanică agricolă” în cadrul Colegiului Tehnic Agricol din Svetlăi.Recent, el și-a efectuat stagiul de practică la  ”Centrul Tehnic” din or. Ceadâr-Lunga, care numără printre genurile de activitate instalarea, repararea şi întreținerea mașinilor și a utilajelor pentru agricultură și silvicultură.

Stagiul de practică tehnologică, care a avut drept finalitate dezvoltarea abilităților de prelucrare a solului, de însămânțare și de reparare a utilajului, a fost ghidat și monitorizat de Anatolie Bucicov,  din partea instituției de învățământ, și Constantin Caraivanov, inginer șef al ”Centrului Tehnic”.

Colaborarea dintre colegiu și ”Centrului Tehnic”, în vederea efectuării de către elevi a instruirii practice la întreprindere, durează de mai multă vreme. În 2020, aceasta și-a consolidat statutul, grație participării reprezentanților școlii și ai agentului economic la un program de formare de mentori, derulat în cadrul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”, Partea I, orientat spre perfecționarea competențelor de organizare și desfășurare a stagiului de practică.

Susţine educaţia agricolă!

Proiectul Uniunii Europene ”Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM), Partea I. ”Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria), îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar şi completează componenta Moldovei în cadrul Parteneriatului Strategic organizat la nivel regional între CAD şi Donau Soja, care sprijină construirea unor lanţuri valorice durabile şi incluzive pentru soia ecologică şi nemodificată genetic în Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Moldova şi Ucraina.