Formare de formatori în cadrul Platformei Educație II

Astăzi, 10 iulie 2024, a avut loc cel de-al doilea training al programului Formare de formatori:
„PEDAGOGIA DIGITALĂ – O NOUĂ FILOSOFIE A EDUCAȚIEI MODERNE”, găzduit de Tekwill. Activitatea este o componentă a instruirilor Platformei EDUCAȚIE organizate pentru cadre didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului, în vederea pregătirii acestora pentru digitalizarea procesului instructiv-educativ din instituțiile de învățământ de toate tipurile.

Cursanții, 22 la număr, au continuat să ia cunoștință de experiența în domeniul implementării educației digitale, accentul fiind pus pe familiarizarea acestora cu elaborarea și utilizarea resurselor educaționale digitale: site-uri (Google Sites), fișe de lucru și infografice (Canva), conținut interactiv (Genially). Scenariul trainingului a prevăzut și o secvență axată pe modalitățile de valorificare a potențialului inteligenței artificiale în educație; a unor instrumente digitale specializate în generarea de texte, în traduceri din diferite limbi (Chat GPT); pe crearea de sarcini de învățare cu ajutorul unor dispozitive mobile (M-learning).

Instruirea, desfășurată într-un format interactiv, a fost secondată de discuții constructive pe marginea procesului de transformare digitală a școlii moderne, pe un schimb valoros de experiență între participanți.

Activitatea a fost facilitată de Liubov Mitioglo, manager regional și expert Tekwill UTAG, și Tatiana Culeva, specialist principal, Direcția de Învățământ UTAG, coordonator de programe regionale de mentorat pentru îmbunătățirea competențelor IT ale personalului didactic. Aceasta a avut loc în cadrul proiectului Platforma EDUCAȚIE, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA, Chișinău, și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *