PLATFORMA EDUCAȚIE: Cadre manageriale și didactice din Ungheni și-au dezvoltatcompetențele de lucru în echipă

Clubul competențelor sociale / Soft Skills Club al PLATFORMEI EDUCAȚIE a înscris în palmaresul său o nouă secvență de instruire realizată cu implicarea participanților la trainingul FORMARE DE FORMATORI. Activitatea, cu genericul MUNCA ÎN ECHIPĂ – APANAJUL LUMII MODERNE, a avut loc pe 10 februarie curent, la Liceul Teoretic MIHAI EMINESCU din Ungheni, și a fost moderată de Elena CREANGĂ și Veronica ROTARI, formatoare pregătită în cadrul proiectului.

Având la bază modelul de structurare a demersului Evocare – Realizare a sensului – Reflecție – Extindere, cele două sesiuni de training au fost axate pe abordarea următoarelor subiecte: Echipa. Stadiile de dezvoltare a echipei; Factori inhibitori și stimulatori ai lucrului în echipă; Premise teoretice ale organizării, desfășurării și evaluării activităților de învățare prin cooperare; Biblioteca ca model de cooperare în procesul didactic: valențe formative în dezvoltarea personalității elevilor din ciclul primar; Cooperarea cu biblioteca ca alternativă modernă de organizare a învățării; Aplicații. Testul BELBIN privind munca în echipă etc.

Activitatea este parte a proiectului PLATFORMA EDUCAȚIE al programului Uniunii Europene MĂSURI DE PROMOVARE A ÎNCREDERII, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA (coordonatoare – Lilia NAHABA) și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol. Faza actuală, derulată în perioada martie 2022 – mai 2023, are drept scop dezvoltarea competențelor sociale ale cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *