Platforma EDUCAȚIE: despre creativitatea pedagogică cu profesorii din Vadul Rașcov

Clubul competențelor sociale / Soft Skills Club, ale cărui ședințe sunt realizate cu implicarea formatorilor pregătiți în cadrul proiectului PLATFORMA EDUCAȚIE, pe data de 17 martie curent a înregistrat o nouă activitate. Axată pe dezvoltarea creativității cadrelor didactice, aceasta a avut loc la Gimnaziul DUMITRU MATCOVSCHI, Vadul Rașcov, Șoldănești, și a fost facilitată de Elena CREANGĂ și Rita NEGRU VODĂ, participantă la trainingul FORMARE DE FORMATORI.


”Magia activității cadrelor didactice nu se află în instrumente, ci în priceperea de a le aplica cât mai creativ”… Acesta a fost mottoul demersului, care a fost axat pe abordarea factorilor ce determină creativitatea individuală, a caracteristicilor persoanelor creative, a creativității din perspectiva competenței, a instrumentelor de stimulare a creativității, pentru proiectarea și organizarea unor activități eficiente, prin valorificarea capacităților de înnoire permanentă a acțiunilor educaționale, prin găsirea de soluții originale în sala de clasă. Desfășurate în cheia cadrului ERRE, cele două secvențe de instruire au pus în discuție următoarele subiecte:
Necesitatea promovării creativității în școală: realități și provocări; Creativitate versus randament școlar/profesional; Creativitate  nevoia de a fi creativi – motivația pentru activitatea de învățare; Climatul creativ și factorii creativității elevilor; Repere conceptuale privind creativitatea, creativitatea pedagogică și învățarea creative; Învățarea creativă şi antrenamentul creativ; Metode și tehnici specifice de stimulare a gândirii creative; Aplicații. Test de autoevaluare a abilităților creative.
Activitatea este parte a proiectului PLATFORMA EDUCAȚIE al programului Uniunii Europene MĂSURI DE PROMOVARE A ÎNCREDERII, implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Centrul Educațional PRO DIDACTICA și Centrul Educațional RAZVITIE, Tiraspol. Faza actuală, derulată în perioada martie 2022 – mai 2023, are drept scop dezvoltarea competențelor sociale ale cadrelor didactice și manageriale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *