Șase săli de studiu Shift Edu: ”Erudit studio”, CEHTA

shift-edu-2

Sala Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, modernizată în cadrul proiectului Shift Edu, poartă denumirea de ”Erudit studio”. Dotată cu mobilier modular și echipament performant, multifuncțională, propunând diverse oportunități de formare profesională a elevilor, aceasta asigură un climat favorabil pentru desfășurarea activităților curriculare și extracurriculare, dar și pentru socializarea profesorilor și a elevilor, în pauzele dintre lecții sau după orarul școlar.

Conceptul sălii a fost elaborat cu implicarea profesorilor și elevilor în cadrul unui atelier la începutul anului 2020, care a avut drept scop agrearea participativă a planului de acțiuni și elaborarea, printr-un proces de co-creare, în baza metodologiei Design Thinking, a prototipului viitoarei săli de studiu sau de relaxare, punând la temelie o filozofie, o menire și principii de funcționare bine determinate, ținând cont de necesitățile tuturor actorilor școlii.

Spațiul nou creat, echipat cu tehnică performantă   laptop-uri, proiector, smart TV, boxe, este prietenos elevului pentru derularea unor activități individuale și de grup.  Acesta este împărțit în 2 zone: zona de studiu și de zona de relaxare și socializare. Zona de studiu are mobilier mobil, care poate fi ușor reorganizat și amenajat pentru 18 elevi, iar cea de relaxare  mobilier modular, care, la fel, poate fi reamenajat. Zonele sunt delimitate prin ghivece cu flori pe suporturi cu rotile.  

O încăpere în alb și verde, aceasta este alegerea colectivului instituției. O alegere deloc întâmplătoare, căci albul este simbolul purității, al concentrării și atenției, oferind energie pozitivă, liniște și confort, iar verdele înseamnă stabilitate, echilibru, reînnoire, fiind culoarea vieții, a naturii, deci a ocupațiilor horticole.

Sala ”Erudit studio” a fost modernizată în cadrul proiectului Shift Edu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă”, implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, cu susținerea financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondurile Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare.