INSTRUMENTE UTILE DE INSTRUIRE LA DISTANȚĂ ÎN BIBLIOTECA PRO DIDACTICA ON-LINE

În atenția cadrelor didactice și manageriale

Stimați colegi,

Învățarea nu are vacanță, iar în vremuri de criză ea devine mai plăcută și mai reflexivă. Mijloacele TIC  vin în ajutor elevilor/studenților și profesorilor și urmează a fi exploatate cu eficiență și măsură, astfel încât minimul curricular să fie însușit, prin achiziționarea competențelor specificate în Curriculumul Național. Astfel, s-au creat circumstanțe potrivite să inițiem/continuăm/consolidăm/ valorificăm comunități virtuale de învățare, pe care ni le dorim dinamice, flexibile, adaptate la necesitățile specifice ale elevilor cu care lucrăm.

După cum este recomandat oficial în Ordinul  nr. 351 din 19.03.2020, cu privire la aprobarea ”Metodologiei privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină în învățământul primar, gimnazial și liceal”, Anexa 1 (pag. 13), resurse didactice pentru  profesori  și elevi se pot găsi, la majoritatea disciplinelor, pe pagina creată de CE PRO DIDACTICA cu câțiva ani în urmă, într-un proiect internațional, desfășurat în 2 etape, cu implicarea extinsă a profesorilor: http://red.prodidactica.md/resurse-red/red-nationale/.

Platfome on-line, create de profesorii de la noi, a se vedea pe: https://drive.google.com/drive/folders/1ybY3TxYe3VWGcuAozqyFDjQz9d77bdLn și pe: http://prodidactica.md/wp-content/uploads/2017/12/Ghid_RED-1.pdf

Pe pagina: http://red.prodidactica.md/resurse-red/red-internationale/, sunt plasate soft-uri educaționale, inclusiv de învățare la distanță din diferite țări ale lumii.

Proiectul educațional rămâne o metodă/formă, dar și o strategie foarte potrivită de învățare transdiscipilnară independentă. Numeroase articole practice cu algoritmi specifici de realizare a acestuia, prin aplicarea cunoștințelor, dar și exersarea abilităților de la diferite discipline, puteti găsi în revista Didactica Pro… http://www.prodidactica.md/revista/, dar și în cărțile din Biblioteca Pro Didactica on-line: http://prodidactica.md/biblioteca-pro-didactica-on-line/.

În numele echipei CE PRO DIDACTICA,
Viorica Goraș-Postică

1-Red